Foto: Radio Maribor/Katarina Klep Černejšek
Foto: Radio Maribor/Katarina Klep Černejšek

Pošta Slovenije nadaljuje modernizacijo in optimizacijo omrežja. V Mariboru bosta jeseni vrata zaprli še dve poslovalnici - v UKC Maribor in na Trgu revolucije v središču mesta. Občani opozarjajo, da bi to utegnilo hudo prizadeti zlasti starejše, zato se bodo za ohranitev poslovalnice na Trgu revolucije lotili zbiranja podpisov. Če to ne bo dovolj, ne izključujejo protestnega shoda.

O zaprtju poštne poslovalnice na Trgu revolucije v Mariboru se govori že dalj časa, a bolj ko se bliža oktober, ko naj bi zaprla vrata, bolj odločni so prebivalci mestne četrti, da pošte ne dajo. Milena Kores pojasni tudi razloge: "Ta pošta nam pomeni dosti. To je edina pošta, ko se lahko obrnemo na njo. Zdaj če hočeš na katero pošto it, moraš iti na dva avtobusa. In če nam zdaj to pošto zaprejo, smo enostavno brez vsega."

Ker v tem delu mesta živi zlasti veliko starejših, brez lastnega prevoza, je načrtovanemu zaprtju že pred dvema letoma dala negativno mnenje tudi mestna četrt Magdalena. Do danes se glede tega ni nič spremenilo, poudarja predsednik Jožef Grah: "Zagovarjamo, da še pošta ostane naprej odprta. Seveda vemo, da pošto vodijo tudi določeni poslovni razlogi, zaradi katerih mora racionalizirat delo ali zapirat pošte, samo vedno se krajani sprašujejo, zakaj ravno našo."

S Pošte Slovenija pisno pojasnjujejo, da pomisleke krajanov sicer razumejo, a da je na pol kilometra zračne razdalje trenutno odprtih kar pet poštnih poslovalnic. Ugotavljajo tudi, da se obisk v poslovalnicah zmanjšuje, povečuje pa se število storitev, ki jih uporabniki opravijo na daljavo. Ker na Pošti vztrajajo, da bo poslovalnica z oktobrom zaprla vrata, v mestni četrti napovedujejo zbiranje podpisov. "To bomo začeli danes ali jutri in računam, da bo cela naša četrt v podporo."

Če to ne bo zaleglo, dodaja sogovornica, bodo za ohranitev poštne poslovalnice organizirali tudi protestni shod.