Foto: Radio Maribor/Mestne nepremičnine
Foto: Radio Maribor/Mestne nepremičnine

Poslušalci našega radia so nam poslali fotografije, ki prikazujejo zanemarjene in zaraščene gostinske mize na hribčku za gostilno Pri treh ribnikih. Gostilna bolj ali manj sameva že dlje časa, lani pa je podjetnik Dušan Kelbič za nekaj mesecev najel prostor, ki omogoča le strežbo pijač. Z občinskega podjetja Mestne nepremičnine sporočajo, da so zaraščene terase že uredili. Ob tem pripravljajo strategijo za njeno prihodnost in upajo, da bodo pogovori s potencialnim novim najemnikom uspešni.

Potem ko je divje rastlinje zaraslo terase na hribčku za nekoč priljubljeno gostilno Pri treh ribnikih, so vzdrževalci podjetja Mestne nepremičnine plevel že odstranili in prebarvali leseno ograjo, pravi direktor Ranko Šmigoc:

"Stanje v primerjavi s preteklim obdobjem, ko je bil objekt še živ, seveda ni povsem enako, ampak jesensko in pomladno čiščenje je že vzpostavilo ustrezno stanje. Zagotovo pa terase nad Kličkom predstavljajo velik izziv."

Terase Klička pred pomladnim čiščenjem. Foto: Radio Maribor/poslušalci
Terase Klička pred pomladnim čiščenjem. Foto: Radio Maribor/poslušalci

Gostilna sicer od odpovedi zadnjega najemnika ponovno sameva. Tudi morebitni novi najemnik, s katerim se pogovarjajo, a njegove identitete še ne razkrivajo, pa naj bi se zanimal le za najem dela za strežbo pijač, pravi Šmigoc:

"Ima tudi širše cilje, kar nam je v posebno veselje, ni pa v naši pristojnosti, da to komentiramo. Ampak če se bo našla ta kombinacija, ki jo želi razviti Mariborska občina v povezavi s čolni na ribniku, bi bila to čudovita sinergija."

Upajo, da bodo dogovor sklenili do pomladi. Objekt je sicer v dobrem stanju, a potrebuje nekaj večjih posegov. Streho so že obnovili, potrebna bo še energetska sanacija in sodobnejša kuhinja. A to bi uredili šele, ko bo dozorela ideja za prihodnost te legendarne gostilne v mariborskem parku. Zato izdelujejo projektno nalogo v sodelovanju z razvojno agencijo, obrtno zbornico ter srednjo in višjo šolo za gostinstvo.

"Ta objekt želimo predimenzionirati v učno celoto s projektom vinske in gastronomske akademije. Vse to ima povezavo s tem, kako bodo notranji prostori funkcionirali,"

pravi direktor Mestnih nepremičnin Ranko Šmigoc.