Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Magna je po vseh zapletih, ki so se vrstili vse od napovedi naložbe v Sloveniji, danes le dočakala popolno dokumentacijo za začetek obratovanja. Agencija za okolje je danes z upravnega sodišča prejela potrditev, da do roka za vložitev tožbe, 9. marca, ni bil sprožen upravni spor. Prav tako pa je bila danes Magni že vročena dokumentacija potrebna za začetek proizvodnje.

Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

V Magni so že začeli priprave za začetek obratovanja. Zaradi nujne začasne selitve proizvodnje v avstrijski Gradec so se tam delovne razmere zaostrile, zdaj pa jih želijo rešiti. To pomeni, da bodo v Hočah začeli delati v najkrajšem možnem času. Da bo po vseh zapletih le prišlo do zagona največje t.i. greenfield investicije v Sloveniji, pa z nekoliko grenkim priokusom pozdravljajo v Štajerski gospodarski zbornici. Prepričani so namreč, da so vsa dosedanja zavlačevanja, v svet poslala zelo slab signal. Kljub temu pa upajo, da bo Slovenija in Štajerska po Magni dobila še kakšno veliko investicijo.
S pravnomočnostjo OVDja so zelo zadovoljni tudi v občini Hoče Slivnica, kjer kljub ohlajanju avtomobilske industrije računajo na drugo fazo tovarne. Kot zagotavlja župan Marko Soršak, je občina že poskrbela za 95 odstotkov odkupov zemljišč. Rešujejo pa tudi odprta vprašanja glede nadomeščanja kmetijskih zemljišč.