Foto: Občina Lenart
Foto: Občina Lenart

V Lenartu potekata intenzivna prenova in nadgradnja 25 let stare stavbe tamkajšnjega Zdravstvenega doma. Investicija, vredna več kot pol milijona evrov, bo končana jeseni, s tem pa bo konec večletne prostorske stiske. Dodatne površine bo Zdravstveni dom namenil zlasti za področje preventivnih programov, ustrezne prostore pa bo končno dobila tudi pediatrična ambulanta.

Če bo šlo vse po načrtih, bo Zdravstveni dom Lenart do jeseni dobil novo podobo, predvsem pa prepotrebnih 350 kvadratnih metrov dodatnih površin, ki jih ob zdajšnji prostorski stiski zelo potrebuje, pravi direktor Jožef Kramberger: »Zdravstveni dom pridobi 3 prostore za Center za krepitev zdravja. Drugi del pa je prostor, kamor se bo preselila ginekološka ordinacija.« Ta je za zdaj še v pritličju, v prihodnje pa naj bi tam bila pediatrična ambulanta, za katero je zmanjkalo prostora, dodaja Kramberger: »Namreč, Občina Lenart je pridobila pediatrični program in podelila koncesijo, zanj pa ni bilo primernih prostorov. Pediatrinja se stiska v neprimernih prostorih.«

Vrednost investicije je ocenjena na skoraj šeststo tisoč evrov, del sredstev bodo pridobili iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Še to: prihodnji četrtek pripravlja lenarški zdravstveni dom dan odprtih vrat. Med osmo in petnajsto uro si bodo zainteresirani lahko ogledali tamkajšnje prostore, predstavili jim bodo Center za krepitev zdravja, v preddverju pa bodo obiskovalcem med drugim izmerili tudi krvni tlak in sladkor.