SNG Maribor Foto: SNG Maribor/Boštjan Lah
SNG Maribor Foto: SNG Maribor/Boštjan Lah

Radio Maribor ob bližnji 100-letnici Slovenskega narodnega gledališča Maribor pripravlja javno omizje z naslovom: »Stoletnica med spomini in vizijo«. Na to temo se bomo v ponedeljek srečali v Kazinski dvorani Slovenskega narodnega gledališča.

Z izbranimi sogovorniki želimo spomniti na tesno vez med mariborskim gledališčem in drugo po starosti neprekinjenega delovanja slovensko radijsko postajo. Radi bi izvedeli več o pionirskih časih, slišali še ne zapisane zgodbe. Zanimalo nas bo, kako se v Talijinem hramu izrisujejo izzivalnosti, drznosti, inovativnosti, kredibilnosti in ustvarjalnosti v novih sto na sto podlage.

Zanimivi in ugledni gostje

K sodelovanju smo povabili dr. Suzano Žilič Fišer, predsednico sveta SNG Maribor, direktorja Danila Roškerja, uglednega upokojenega igralca Marjana Bačka, ki je prag hiše prvič prestopil pred 68. leti, letošnji jubilant in mestni lavreat. Prišla bo redna in kritična obiskovalka Dunja Bezjak, pa Tone Partljič in eden od ambasadorjev gledališča Rudi Moge. Veseli bomo tudi vas, spoštovane poslušalke in poslušalci – v Kazinski dvorani SNG Maribor vas pričakujemo v ponedeljek ob 17. uri.