Foto: MMC RTV SLO/Larisa Daugul
Foto: MMC RTV SLO/Larisa Daugul

Mariborski mestni svetniki so na današnji seji med drugim sprejeli rebalansa proračunov za letos in prihodnje leto. Zapletlo pa se je pri dokapitalizaciji podjetja Mestne nepremičnine.

Mariborska občina bo z optimizacijo odplačevanja posojil letos in prihodnje leto prihranila 4 milijone evrov, ki jih bo namenila tudi za:

"Celotno grafično podobo občine, dan Maribora, dokapitalizacijo Mestnih nepremičnin, urejanje zelenih površin, tehnično urejanje prometa, upravljanje semaforjev, pripravo dokumentacije in pripravljalna dela na uradu za komunalo, krožno kabinsko žičnico, vzdrževanje čistoče, preplastitve, investicijsko vzdrževanje poslovnih prostorov, upravljanje stanovanj in spodbude gospodarstvu."

pravi vodja Urada za finance in proračun Mateja Cekić.

Predviden je tudi nakup nekdanje Mariborske tekstilne tovarne in povezava ulice Pariške komune s Pobrežjem.

Župan Saša Arsenovič je zavrnil tudi več kritik, med drugim Primoža Juharta z Liste za pravičnost in razvoj:

"Vse investicije se dogajajo v strogem mestnem centru, periferija je vsa ta leta dobesedno zapostavljena. Tudi dokapitalizacija Mestnih nepremičnin, investicije, gredo po našem mnenju v smeri, ki so v tem trenutku precej neracionalne."

Prav to pa so svetniki zavrnili. 822 tisočakov bi podjetju namenili za nakup nepremičnin za gradnjo stanovanj za mlade na Taboru, za poplačilo zadnjega obroka za območje nekdanjega motela v Bresternici in za obnovo strehe gostilne Pri treh ribnikih. Podjetje naj to plača samo, je bilo slišati. Župan pa je, razočaran, obljubil, da bodo pripravili boljši predlog dokapitalizacije.