V mariborskem Zavetišču za živali je trenutno 25 psov in 34 mačk. V času našega obiska je prostovoljka Maša na sprehod peljala psa Murija, zavetišče je obiskala Monika, ki bo posvojila še enega psa, občan Jože pa je na sterilizacijo pripeljal prostoživečega mačka, ki ga hranijo stanovalci na Taboru – poimenovali so ga Prijatelj.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Mačka, ki ga na Taboru poznajo pod imenom Prijatelj, saj je prijazen do živali in do ljudi, je na sterilizacijo v Zavetišče za živali Maribor pripeljal občan Jože: "Ta maček je uličar, potika se po naselju. Mi ga hranimo, a pride domov ves raztrgan, zato ga bomo sterilizirali."

Dobre izkušnje s posvojitvijo kužka iz mariborskega zavetišča ima tudi Monika: "Živali so izjemne, imamo jih radi. Raje jih rešimo iz azila, kot pa da jih kupujemo."

V pustolovščino s psom Murijem se je podala prostovoljka Maša: "Mešanček je, srednje velik kuža, zelo prijazen, maha z repom tudi ko ga češem. Ni problematičen."

V mariborskem zavetišču je trenutno 25 psov in 34 muc. Oskrbovalka Katja Ferlič:
"Decembra so nam ljudje resnično prinesli vse, od hrane, do odej, igrače, povodce. Zaenkrat imamo stvari dovolj."

V januarju bodo na Snagi, kjer upravljajo z Zavetiščem, izvedli tudi razpis za novega vodjo Zavetišča, saj je prejšnji odšel na drugo delovno mesto.