Foto: SNG Maribor / Tiberiu Marta
Foto: SNG Maribor / Tiberiu Marta

V Slovenskem narodnem gledališču Maribor bo ob 20.00 uri slovesna premiera slovite operete Netopir Johana Straussa ml., s katero v gledališču nadaljujejo praznovanje 100-letnice delovanja slovenskega poklicnega gledališča v Mariboru. Z znamenito opereto hkrati odpirajo tudi praznično operno sezono.

V Mariboru se lahko pohvalimo, da smo večno zimzeleno uspešnico, ki še danes polni svetovne odre, slišali in videli le dve leti po dunajski praizvedbi leta 1874. V stoletju slovenskega poklicnega gledališča v Mariboru pa bo nocoj ta mojstrovina na odru že šestič, znova po dobrem desetletju. »Pisana, vesla predstava s slikovito scenografijo in lepimi klasičnimi kostumi je nastala v sodelovanju s češko ekipo, režiser je Stanislav Moša«, pravi direktor opere Simon Krečič.

Avtor scene je Petr Hloušek, kostume je oblikovala Andrea Kučerová. V iskrivi zgodbi zapletov, nesporazumov in pretvarjanja bodo nastopili Martin Sušnik, Nika Gorič, Andreja Zakonjšek Krt, Jaki Jurgec, Luka Brajnik, Tim Ribič, Dušan Topolovec, Dada Kladenik in v igralski vlogi Vojko Belšak. Orkester SNG Maribor bo vodil Simon Robinson, nastopili bodo tudi člani zbora in baletnega ansambla v koreografiji Anete Majerove.