Štefi P. Borko je doktorica veterinarske medicine iz Gornje Radgone. Dela kot specialist male prakse v Veterinarski bolnici Lenart. S fotografijo se ukvarja od leta 2007, bolj resno pa od leta 2008, ko je s prijatelji soustanovila FK Proportio divina Gornja Radgona.

Sprva se je ukvarjala s popotno fotografijo in krajino, sedaj pa tudi s portretom, aktom in dokumentarno fotografijo in znotraj tega še posebej s t.i. »socialno fotografijo«. Do sedaj je imela 14 samostojnih razstav, sodelovala pa je na več kot 350 skupinskih razstavah doma in po svetu.

"V tem trenutku najbolj uživam v socialni fotografiji. Življenje ljudi, največkrat v kombinaciji z živalmi. Ko sem začela, pa me je najbolj navdihovala narava, ki je povsod okrog nas," pove Borkova.

Za svoje fotografije je prejela že več kot 180 nagrad. Na podlagi uspehov ji je Fotografska zveza Slovenije leta 2014 podelila razstavljalski naslov mojster fotografije FZS (MF FZS), Svetovna zveza za fotografsko umetnost (FIAP) pa leta 2017 kot prvi slovenski fotografinji naziv Excellence FIAP diamant 1. Bila je najuspešnejša razstavljalka FZS leta 2013 in 2. najuspešnejša leta 2014.

Foto: Radio Maribor/Štefi P. Borko
Foto: Radio Maribor/Štefi P. Borko