Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

1. avgusta bo Pošta Slovenije zaprla poslovalnico na Trgu revolucije v Mariboru. Ob tem pa se pojavljajo opozorila, da bo to za mnoge pomenilo težavo.

Pošta Slovenije se je za zaprtje poslovalnice v širšem središču Maribora odločila na podlagi analize poslovanja in drugih dejavnikov, a podrobnosti za medije ne razkrivajo.

"1. avgusta, ko se pošta na Trgu revolucije zapira, bomo vzpostavili pogodbeno prevzemno mesto na Gorkega ulici na lokaciji Foto Tabor. To prevzemno mesto bo imelo daljši delovni čas," pravi predstavnik Matej Šoba.

Najbližji uradni poslovalnici bosta odtlej na Slomškovem trgu in v Europarku, ki sta od Trga revolucije oddaljeni približno pol kilometra. Na radio smo v zvezi s tem dobili klic občanke, ki je opozorila, da bo to težava predvsem za starejše in gibalno ovirane. In tako smo se odpravili pred poslovalnico in zbrali nekaj mnenj uporabnikov:

"Nekomur, ki je tu doma, je dosti bližje. Vedno moraš plačevati neke položnice, nekateri imajo na pošti račun. Tu v bližini ni nobene pošte, kolikor vem, je ta edina."

"Ker težko hodim, mi je ta lokacija najbolj odgovarjala. Vedno bi morala nekoga prositi, da me pelje."

"Vseeno mi je, ne hodim tako pogosto na pošto. Saj jih je veliko tu v okolici, v bližini, tako da ne vidim neke velike škode."

"Za mene druga lokacija ni problematična, ker sem tudi do šole hodil pol ure na dan. Za starejše pa bi znalo biti malo bolj nerodno."

Zaposleni osebi iz poslovalnice, ki se avgusta zapira, bosta premeščeni. To je edino za letos načrtovano zaprtje v Mariboru, ob tem pa se na Pošti Slovenije trudijo, da bi se na digitalizacijo in spremenjene navade strank odzvali z alternativami, kot so paketomati.