Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Mariborska občina nadaljuje priprave, potrebne za obnovo v lanskem požaru poškodovane stavbe Waldorfskega vrtca v Valvasorjevi ulici v Mariboru – zdaj zbirajo ponudbe za izbiro izdelovalca idejne zasnove za rekonstrukcijo stavbe, obnoviti pa jo nameravajo najkasneje do marca prihodnjega leta.

Mestna občina Maribor namerava v požaru poškodovano poslovno stavbo rekonstruirati v obstoječih gabaritih na način, ki bo zadostil zahtevam za izvajanje vrtčevskih dejavnosti. Kot še pojasnjujejo, je treba ob tem upoštevati trenutne normative in minimalne tehnične pogoje za prostor in opremo vrtca. Okolico so uredili v preteklem tednu, dokončanje rekonstrukcije in selitev vrtca nazaj na staro lokacijo pa sta po načrtih predvidena najkasneje marca prihodnje leto, a bi lahko bila rekonstrukcija, če bodo postopki potekali nemoteno, končana tudi že prej, in sicer do konca leta, napovedujejo na občini, kjer so že pred časom napovedali tudi, da bodo obnovo izpeljali v okviru priznane zavarovalnine, to je 233 tisoč evrov. Viktorija Kovačič, ravnateljica Waldorfskega vrtca, ki začasno gostuje v Waldorfski šoli, je informacij o predvideni časovnici obnove in selitve vesela in dodaja, da je vrtec dobil 15 tisočakov za v požaru uničeno opremo.

Večino te opreme bodo lahko premestili na staro lokacijo, zato upajo, da bodo lahko z zbranimi sredstvi prenovljene prostore dokončno uredili. Ob tem je treba povedati še, da so v vrtcu zadovoljni z vpisom za prihodnje leto, saj so praktično vsa vpisna mesta že zasedena.