Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Topla zima nagaja navdušencem nad zimskimi športi, pozdravljajo pa jo ljubitelji letnih. Tudi uporabniki pred kratkim obnovljenega mariborskega skate parka, ki vse od oktobrskega odprtja ne sameva, še posebej oblegan pa je med zimskimi počitnicami.

V mariborskem skate parku se v tem tednu zbirajo tako osnovnošolci kot tudi dijaki in študenti. Kljub imenu pa ne privlači le rolkarjev, temveč tudi BMX kolesarje in voznike skirojev.

Vreme je presenetilo tudi člane društva Deskarjev na snegu SPANK, ki v skate parku skrbi za program. Začetek aktivnosti so namreč načrtovali šele za sredino marca, že v počitniškem tednu pa prirejajo tečaje rolkanja za otroke, je povedal predsednik Iztok Kvas.

Za šole bodo pripravili tudi program športnih dni. Snujejo še festival urbanih športov, skate park pa bo gostil tudi tekme državnega prvenstva v rolkanju. 6. marca pa bodo predvidoma začeli celoletne tečaje rolkanja.

Sogovornik ob tem pričakuje, da bo skate park v prihodnosti postal tudi pomemben poligon za treninge in tekme tekmovalnega rolkanja, ki bo kot nova olimpijska disciplina letos prvič na igrah v Tokiu.