Foto: Radio Maribor/Kristjan Šmid
Foto: Radio Maribor/Kristjan Šmid

Mesarstvo Valenko iz Dornave je na Ptuju postavilo prvi mesomat. Jih bo sledilo še več? Morda tudi v našem mestu ? Z Jurijem Valenkom se je pogovarjal Kristijan Šmid.

Mesomat je postavljen na Ptuju. "Lani ob koncu decembra smo postavili naš prvi mesomat. Z velikimi pričakovanji smo se lotili te ideje, ki se je pri nas razvijala kar dolgo časa. Predvsem zato, ker je to dokaj nova zadeva. K temu nas je gnalo to, da bi se približali Ptujčanom, ki nas tudi radi obiščejo. Smo manjše podjetje, lokalno, odkupujemo domačo živino. Želimo ostati majhni, mislim, da je to velika prednost za naše kupce. Zato smo se odločili in poskusili z mesomatom," pove Valenko.

Mesomat je ustrezno hlajen. "Ponujamo recimo meso iz tunke, ocvirke, domače klobase in razne trajne izdelke, ki so malo manj občutljivi za prodajo iz mesomata. Če se odločiš za prodajo izdelka kot je biftek, moraš mesomat večkrat dnevno spremljat, to nam omogoča tudi daljinsko spremljanje mesomata. Ga zaenkrat z veseljem spremljamo in se veselimo, ko ga kdorkoli obišče."

Mesomat je vedno na voljo, predvsem v tem času, ko so se prodajalne ob nedeljah zaprle. "Ciljamo predvsem na dobro prodajo piknik programa poleti." V pripravi postavitve pa je še drugi mesomat prav tako na Ptuju.

Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete tukaj: