Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Marsikdo se kljub omejitvam in negotovim časom odpravlja na dopust preko naših meja. Pred potovanjem nikar ne pozabite na potovalno lekarno, ki vam lahko olajša marsikatero zdravstveno tegobo. Nikar pa ne pozabite tudi na evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja oziroma bolj poznano modro kartico. Ta vam omogoča nujne pa tudi nekatere nenujne storitve v državah Evropske unije.

O tem, zakaj zgolj modra kartica ni dovolj, da bi lahko dopust preživeli brez skrbi, smo se pogovarjali s Kristijanom Slodnjakom iz agencije Slofin. ''Modra kartica krije nujne storitve in izvzema vse samoplačniške ordinacije, ki pa jih je v sosednji Hrvaški veliko,'' poudarja Slodnjak.

Ker je kritje evropske kartice zelo omejeno, je zaželeno skleniti tudi zavarovanje za tujino, ki pa zajema veliko več zdravstvenih storitev. ''Zavarovalnice ponujajo zavarovanja za tujino, vendar moramo biti previdni, kaj nam paket ponuja. V trenutnih razmerah pa veliko zavarovalnic izključuje zdravljenje zaradi okužbe s Covidom 19,'' razlaga Slodnjak. Torej bodite previdni in se pozanimajte, kateri paket vam ponuja tudi morebitno zdravljenje z okužbo z COVID-19.

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora, v katerem Slodnjak opozarja na pomen turističnih zavarovanj v trenutnih razmerah.