Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

V jutranjem programu Radia Maribor smo poklicali Turistično kmetijo Kavčič in Vinogradništvo Mulec. Zanimalo nas je, kako so se znašli v teh kriznih časih, povezanih z epidemijo koronavirusa.

Pri Kavčičevih so se v kriznih časih znašli pred preizkušnjo, kako ohraniti dejavnost. Gostov iz tujine ni, dogodki so odpovedani, zato se srečujejo z velikimi težavami. Janez Kavčič iz Turistične kmetije Kavčič iz Slovenskih goric je za naš radio povedal: "V momentu se je to spremenilo, tega nihče ni pričakoval. Ostali smo brez dohodka in dela in za nas je bil to precejšen udarec. Odvisni smo predvsem od domačih, lokalnih ljudi, pretežni del so namreč zaključene družbe. Upamo, da se bo s sprostitvami to izboljšalo, vendar so ljudje še vedno v strahu." Pogovoru lahko prisluhnete tukaj: https://4d.rtvslo.si/arhiv/jutranji-program/174694527.

Na obeh lokacijah seveda veljajo strogi higienski ukrepi in redno razkuževanje. Tudi vinotoči s turističnimi nastanitvami so v kriznih časih zelo prizadeti. Gregor Mulec iz Vinogradništva Mulec upa, da se bo meja z Avstrijo kmalu odprla. "Stanje do sedaj je bilo zelo slabo. Prodaja vina nam je padla praktično na nič, zdaj pa se je počasi začelo odpirati. S ponedeljkom smo odprli stojna mesta za avtodome, kot tudi sobe na turistični kmetiji. Letos računamo in upamo predvsem na domače goste, kajti v preteklih letih je bilo pri nas večino tujcev," je v jutranjem programu povedal Gregor Mulec iz Vinogradništva Mulec, ki se nahaja v Jakobskem dolu. Vinogradništvu Mulec se nahaja blizu meje, zato čakajo, da se odpre meja z Avstrijo, saj največ vina prodajo prav tja. Pogovoru lahko prisluhnete tukaj: https://4d.rtvslo.si/arhiv/jutranji-program/174694532.