Foto: Radio Maribor/Nataša Kuhar
Foto: Radio Maribor/Nataša Kuhar

Upravljalec smučišč na Mariborskem in Ruškem Pohorju Marprom bo smučarsko sezono zaradi tople zime sklenil v rdečih številkah. Spopadali so se s toplo zimo in prodali manj vozovnic kot lani.

Poslovne številke še seštevajo, a predstavnik Miha Rubin že napoveduje negativni poslovni rezultat.

Pojasnjuje, da so zaradi tople zime morali skoraj ves sneg izdelati sami. Stroški zasneževanja so bili za 40 odstotkov višji kot lani.

Slabša je bila tudi obiskanost. Izpeljali so 121 smučarskih dni in našteli nekaj več kot 186 tisoč smučarjev. Lani so jih v 123-ih dneh našteli več kot 200 tisoč.

V Marpromu so ob koncu sezone končali tudi prvi krog prodaje novih sezonskih vozovnic. Po promocijski ceni so jih prodali 800, kar je skoraj polovica lanskega letnega izkupička, ko so jih prodali okoli 1700. Marprom sicer o vrnitvi 15-letne koncesije za upravljanje smučarske infrastrukture ne razmišlja in načrtuje nove investicije.

Za zdaj načrtujejo nadgradnjo sistema zasneževanja. Za njegov najem bodo v šestih letih odšteli 1,7 milijona evrov.

V Marpromu si sicer veliko obetajo od poletne turistične sezone, predvsem od Bike parka. Od odprtja 8. marca so prodali več kot 750 različnih vozovnic. Za dober obisk in prepoznavnost pa bosta poskrbeli tudi tekmi evropskega in svetovnega pokala konec aprila.