Foto: BoBo/Miloš Vujinović
Foto: BoBo/Miloš Vujinović

Na polovici mandata mariborskega župana Saša Arsenoviča je prišlo s podpisom dopolnila h koalicijskemu sporazumu do sprememb v sestavi županove koalicije. Ta v 45-članskem mestnem svetu s 26-imi svetniki ohranja večino. Župan je na dosedanje delo koalicije ponosen in verjame v složno ter tvorno delovanje celotnega mestnega sveta tudi v prihodnje.

H koaliciji je kot samostojna svetnica pristopila Jelka Kolmanič, ki je v njej do začetka oktobra sodelovala kot edina članica svetniške skupine DeSUSa. Nov član pa je postal nekdanji vodja mariborskega odbora SDS, od lani samostojni svetnik Zvone Zinrajh, ki dosedanje županovo delo ocenjuje kot dobro:

"Koalicija ni več tako trdna, kot je bila, in odločil sem se, da dam neki poudarek temu, da se v tej garnituri dela dobro za Maribor."

V LPR odločitev do konca tedna

Dve svetniški skupini pa aneksa nista podpisali. Lista za pravičnost in razvoj, ki ima dva svetnika, bo odločitev premlevala v petek na strankinih organih. Predsednik Stojan Auer nadaljnjemu sodelovanju v koaliciji ne nasprotuje, ga pa preseneča županovo sodelovanje z Zinrajhom:

"Ki je konkretno znan kot eden največjih kritikov sedanje vlade. To je seveda njegova odločitev. Je pa dober razmislek, ali je mesec dni pred prihodom vlade v Maribor to dober signal."

Zinrajh pričakuje, da bo vlada izpolnjevala zaveze za razvoj regij in je prepričan, da mnenja posameznikov na to ne bodo imela vpliva.

Levica odhaja

Prav tako dvočlanska svetniška skupina stranke Levica pa odhaja v opozicijo, kar pa njihovega konstruktivnega dela ne bo spremenilo:

"Tale koalicija na žalost ni bil neki poligon za usklajevanje, ampak bolj za obveščanje že z nekimi dejstvi, tako da ne vidim glede tega nobene drame. Ni pa nikakršne zamere," pravi svetnik Levice Vlado Šega.