Boxmark, Kidričevo Foto: Bobo
Boxmark, Kidričevo Foto: Bobo

V tekstilnem podjetju Boxmark Leather iz Kidričevega so se zaradi ohlajanja gospodarstva odločili, da bodo obrat s 184-imi zaposlenimi v Murski Soboti po petih letih zaprli. O zapiranju obrata in odpuščanju so zaposlene v Murski Soboti že obvestili.

Tekstilno podjetje Boxmark letos beleži za okoli 15 odstotkov manj naročil za avtomobilsko industrijo. Dela za vse zaposlene ni več dovolj, zato so se odločili, da bodo do konca leta zaprli podružnico v Murski Soboti, pojasnjuje direktor tektilnega podjetja Boxmark Marjan Trobiš: "Mi smo želeli biti korektni do naših sodelavcev in smo jim odločitve povedali vnaprej. To pomeni pogodbe o odpovedi bomo verjetno v zakonskem roku predali enkrat do konca tega meseca."

Za nekatere od 184-ih zaposlenih v Murski Soboti pa se bo delo vendarle našlo v Boxmarkovi matični tovarni v Kidričevem, dodaja Trobiš: "Malo moramo tudi človeškega faktorja gledat, jaz ne morem od vsakega zahtevat, da se bo iz Murske Sobote peljal v Kidričevo, ker menim, da je to nehumano. Nekateri so bolj oddaljeni, zaradi tega se moramo za vsak primer individualno pogovoriti. Lahko se zgodi da bomo večjo število prevzeli, lahko pa se zgodi, da se bodo ljudje drugače odločili."

V podjetju pravijo, da v Kidričevem, kjer je zaposlenih 1600 delavcev, za zdaj ne načrtujejo odpuščanja. A podatek, da je Boxmark v zadnjih dveh letih ob 150-ih milijonih evrov prihodkov posloval s skoraj 10 milijonsko izgubo, ni spodbuden.