Foto: SNG Maribor / Tiberiu Marta
Foto: SNG Maribor / Tiberiu Marta

Mariborska opera je v programu 68. Ljubljana Festivalu gostovala z uspešnico Netopir Johana Straussa mlajšega. Balet, ki v vsaki sezoni klasični predstavi doda tudi vedno bolj priljubljeni triptih, pa se bo nocoj v Ljubljani predstavil z baletom Falling angels.

Ljubitelji plesne umetnosti bodo na Kongresnem trgu v Ljubljani od 21. ure lahko uživali v treh mojstrovinah mednarodno priznanih koreografov, ki so jih ustvarili za slovito Nizozemsko plesno gledališče. Občudovali bodo izjemni balet, študijo človeškega gibanja s kar 19. nastopajočimi na tekaških napravah Left right left right Aleksandra Eckmana, glasbo je napisal Mikael Karlson, drugi bo balet Handman Edvarda Cluga, s kratkimi srečanji 13. plesalcev, zadnji pa bo balet Falling angels za osem plesalk slovitega češkega koreografa Jiržija Kyliana, ki velja za očeta sodobnega baleta in je eden najpomembnejših ustvarjalcev 20. in 21. stoletja.

Z baletnim ansamblom SNG Maribor, ki bo nocoj nastopil v Ljubljani, sta koreografije pripravila asistenta Sergiu Moga in Matjaž Marin.