Trenutno se predvaja:
Maribor -1
7. november 2018 ob 15:07 Maribor Novice

Gradnja podvoza na Ljubljanski poteka po načrtih

Dela bodo končana v začetku leta 2020
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Gradnja podvoza pod železniško progo v Ljubljanski ulici v Mariboru poteka v skladu z načrti, pojasnjujejo na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo. A gradili bodo še dolgo: varnejši in bolj tekoč promet za avtomobile, pešce, kolesarje in invalide bo po novi prometnici stekel v začetku leta 2020.

Ljubljanska ulica je med križiščema z Jezdarsko in ulico Moša Pijade zaprta že od konca avgusta. V tem času so opravili pripravljalna dela in zgradili začasni železniški peron, zdaj pa izdelujejo provizorični viadukt, čez katerega bodo vlaki nemoteno vozili med kopanjem podvoza.

Vozniki za prehod čez tire že nekaj časa uporabljajo sistem obvozov, pešci in kolesarji pa pomožni prehod v Magdalenskem parku.

Nekateri stanovalci okoliških blokov se sicer pritožujejo nad hrupom, ki ga povzroča gradnja, a bodo potrpeli, saj bo nov podvoz pomembno izboljšal varnost in pretočnost prometa, so nam povedali. Nekaj težav so imeli le s prašnim obvozom do psihiatričnega oddelka, a ga je Nigrad že asfaltiral.

Bratko Zavrnik

Nazaj na vrh