Foto: BoBo
Foto: BoBo

Mariborski Zavod za turizem bo kot vršilec dolžnosti direktorja vodil Jure Struc, je potrdil župan Saša Arsenovič. Imenovati ga mora svet zavoda, ki se bo sestal prihodnji ponedeljek, vodenje pa naj bi prevzel dan zatem, 22. septembra. V kratkem pa naj bi tudi objavili razpis za direktorja s polnimi pooblastili.

Jure Struc ima kot nekdanji direktor Večera in področja trženja v Pivovarni Laško po oceni mariborskega župana Saše Arsenoviča izkušnje z vodenjem in upravljanjem blagovnih znamk, zato ga vidi kot najprimernejšega za vodenje zavoda za turizem.

Svet mariborskega Zavoda za turizem bo v.d. direktorja imenoval na seji prihodnji ponedeljek. Predsednik sveta zavoda Zdravko Luketič o imenih ni želel govoriti, se mu pa zdi pri izbiri pomembno, da ima prvi mož zavoda podporo mestne občine, zato da dobi tudi finančno podporo mestnega proračuna za projekte.

Struc torej ima podporo ustanoviteljice Zavoda, mariborske občine. Položaj naj bi zasedel že dan kasneje, 22. septembra, ko se izteče mandat prejšnji direktorici Doris Urbančič Windisch.

V pripravi pa je tudi razpis, na katerem bodo izbrali direktorja s polnimi pooblastili. Luketič predvideva, da lbi se to lahko zgodilo že oktobra.

Pred zavodom pa je tudi pomembna naloga priprave jesenskih in prazničnih prireditev in privabljanja domačih gostov.