Danes bodo ob pobreškem pokopališču v Mariboru zakoličili temelje nove stavbe poslovilne dvorane, ki jo bodo začeli graditi konec meseca. Vrednost investicije je 560 tisoč evrov.

Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

Tlorisna površina poslovilnega objekta bo 255 kvadratnih metrov, ob poslovilni dvorani bo namenjen tudi sprejemu strank. Konec septembra se začenja izvedba del. Končali naj bi jih v osmih mesecih, kar pomeni, da bo sodoben objekt na voljo predvidoma maja prihodnje leto, napoveduje direktorica Pogrebnega podjetja Lidija Pliberšek: »Gre za prostor, ki bo omogočal zelo intimno slovo od pokojnika. Tudi prijava pogreba bo za svojce lažje in hitreje potekala.«
Intimno slovo v sedanjih prostorih zdaj namreč ni mogoče.

Na javni razpis za izbiro gradbeno-obrtniških del se je prijavilo pet ponudnikov. Kot najugodnejša je bila izbrana Lipa, proizvodno-trgovska zadruga iz Lenarta, pravi Pliberškova: »Vrednost gradbenih pogodb znaša 459 tisoč evrov plus ddv«. Dodaja, da jim je s pogajanji uspelo v sklopu tega proračuna zagotoviti tudi ureditev omenjenega parka, dodaja sogovornica. Prvi del objekta so že postavili in bo namenjen skladiščnemu prostoru za cvetličarno in pisarnam.

65 let hortikulturnega ustvarjanja Cvetličarne Aralija

Cvetličarna Aralija ob pobreškem pokopališču, ki deluje v sklopu Pogrebnega podjetja Maribor, zaznamuje 65 let delovanja. Ob tej priložnosti so včeraj pri cvetličarni odprli razstavo Flower in Fashion, ki bo na ogled do petka. Pliberškova je ob tej priložnosti dejala, da cvetličarno velikokrat povezujejo z žalno floristiko. »Smo snovalci smernic žalne floristike, ne samo v tem ožjem prostoru ampak tudi v Sloveniji," dodaja sogovornica, ki izpostavlja, da znajo mojstrice floristike narediti tudi marsikaj drugega. Tako so pred leti osvojile nagrado za najlepši poročni šopek, izpostavlja Pliberškova, zato je aktualna razstava, ki bo na ogled do petka, posvečena cvetju skozi modo. Tako bodo obiskovalcem pokazali tudi širši ustvarjalni potencial.

Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal