Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Kopališče Mariborski otok je kljub negotovostim in ukrepom zaradi koronavirusa dobro obiskano. Zaradi občinskega sofinanciranja prihaja še posebej veliko otrok in mladostnikov. Kopališče ob trenutnem zaostrovanju epidemije za zdaj ostaja odprto, bodo pa omejili izvajanje zabavnih in športnih prireditev.

Kopališče Mariborski otok ob delovnikih povprečno obišče okoli 400 kopalcev, ob koncih tedna še več, kar je primerljivo s prejšnjimi leti. Letos opažajo še večji obisk otrok in mladostnikov iz mariborske in sosednjih občin, saj vstopnica zanje zaradi občinskega sofinanciranja namesto 5 evrov stane le 40 centov.

Ukrepi zaradi koronavirusa naših sogovornikov niso pretirano zmotili. Tudi najnovejša omejitev zbiranja skupin do največ deset oseb delovanja kopališča ne bo pretirano otežila. Omejili pa bodo izvajanje zabavnih in športnih prireditev, pravi vodja kopališča Matej Pungartnik. Sicer pa kopališče za zdaj ostaja odprto, ohranjajo gostinsko ponudbo, še naprej so na voljo tudi športna igrišča.

⬇⬇⬇VEČ V PRISPEVKU⬇⬇⬇