Mestna občina Maribor (MOM) Foto: MMC RTV SLO
Mestna občina Maribor (MOM) Foto: MMC RTV SLO

Novembrska redna seja mariborskega mestnega sveta, ki bo danes popoldne, bo zaradi epidemije prvič potekala na daljavo. Glasovanje svetnikov bodo izvedli elektronsko. Prilagodili pa bodo tudi obseg dnevnega reda.

Mestni svetniki bodo tokrat namesto v sejni dvorani sedeli pred spletnimi kamerami, pogovarjali pa se bodo s pomočjo videokonferenčnega programa Zoom. Vodja službe za delovanje mestnega sveta Rosana Klančnik:

"Možnost glasovanje je preko klepeta, ker se vsi podatki v klepetu ustrezno shranijo z imeni in priimki, z uro glasovanja ..."

Zraven mestnih svetnikov bodo na seji sodelovali še poročevalci pri posameznih točkah dnevnega reda, spremljanje bo omogočeno tudi novinarjem. Seje pa ne bodo prenašali v živo prek spletne strani YouTube, ampak bodo javnosti po zaključku posredovali posnetek. Da bi omejili trajanje seje, bodo nekatere točke preselili na kasnejšo dopisno sejo, še pravi sogovornica:

"To so res tiste najbolj preproste točke, kadrovske in zapisniki. Takoj po izvedeni redni seji bomo izvedli še dopisno sejo."

Med najbolj izpostavljenimi točkami na redni seji pa so dokončno potrjevanje koncesijskega akta za javno-zasebno gradnjo garažne hiše pod Ljudskim vrtom, prva obravnava akcijskega načrta mesta s toploto, ki predvideva tudi gradnjo sežigalnice odpadkov in rebalans proračuna, med drugim v povezavi s svetovanjem pri prodaji podjetja Farmadent.