Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

Na Policijski upravi Maribor so tudi letos pripravili preventivno kampanjo Droga? Ni razloga!, s katero želijo mlade spodbuditi, da prosti čas preživljajo brezskrbno, a tudi premišljeno. V prostem času naj se ukvarjajo s športom, berejo, se družijo, a brez drog in alkohola, jim polagajo na srce tudi letošnji ambasadorji kampanije.

»Nisem potreboval ameriških filmov, da bi se soočil z drogo in alkoholom, s tem sem se soočil že v svojem otroštvu v realnem življenju,« pravi :

»Sem še vedno eden izmed tistih, ki lahko potrdi, da smo ljudje sami odgovorni za svoja dejanja in da smo tudi sami odgovorni za posledice. Če se odločimo, da bo jutri drugače, lahko naredimo korak v svetlejšo prihodnost, ne le zase, ampak za širšo družbo

Med letošnjimi ambasadorji kampanije je tudi nogometaš NK Maribor Martin Milec. V klubu bodo izžrebali pet mladostnikov, ki bodo sodelovali v nagradni igri in jih povabili na trening. Martin Milec:

»Tako kot je slogan – obstaja nešteto dobrih razlogov proti drogam in niti eden za. Naj mladi preživljajo počitnice zunaj, v naravi, šport je ena od dejavnosti, kjer se lahko dokazujejo, tekmujejo ali samo sodelujejo, in upam, da bodo k temu pritegnili tudi vrstnike.«

Obseg in posledice drog so zastrašujoče, še bolj pa so droge škodljive v kombinaciji z alkoholom in to, da mladi opiti in zadrogirani sedajo tudi za volan. Policijski inšpektor Etbin Žnuderl:

»Svoje aktivnosti čez poletje bomo dodatno okrepili, še bolj bomo prisotni na mestih, kjer se mladi zbirajo, poostreno pa bomo nadzirali tudi gostince in organizatorje različnih prireditev.«

Da je poostrena kontrola vsekakor potrebna, dokazuje že sam primer nedavne prireditve z elektronsko glasbo v Rogozi, ko so policisti zasegli 150 primerov prepovedanih drog.