Trenutno se predvaja:
Maribor -1
8. november 2019 ob 14:33 Novice

Nocoj osrednja občinska slovesnost v Lenartu

Z osrednjo občinsko slovesnostjo bodo v občini Lenart drevi sklenili niz letošnjih prireditev in dogodkov ob letošnjem občinskem prazniku
Foto: Radio Maribor/Oš Lenart
Foto: Radio Maribor/Oš Lenart

Z osrednjo občinsko slovesnostjo bodo v občini Lenart drevi sklenili niz letošnjih prireditev in dogodkov ob letošnjem občinskem prazniku. Ta je tokrat potekal tudi v znamenju dveh visokih jubilejev - 260-letnice šolstva v Lenartu in 30-letnice mesta Lenart. Slavnostna govornica na slovesnosti bo ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek.

Poleg nekaj izvedenih investicij na področju komunalne infrastrukture so v Lenartu letos še zlasti ponosni na dograditev zdravstvenega doma. Tako so dobili dodatne prostore za ginekološko ambulanto in za Center za krepitev zdravja. Letošnje praznovanje pa je tudi v znamenju 30-letnice mesta. In kot se s časovno odmaknjenostjo danes dogodka spominja župan Janez Kramberger: "Lenart je dobil nekaj več takrat in to je še danes obveza nas, ki smo v Lenartu, ki vodimo to občino, da ta občina mora opraviti to povezovalno funkcijo v osrednjih Slovenskih goricah."

Lenart je danes gospodarsko, kulturno in upravno središče Slovenskih goric, ki se letos ponaša še z enim visokim jubilejem, to je 260-letnico Osnovne šole. Ravnatelj Marjan Zadravec: "Po 260-ih letih lahko rečemo, ko preverjamo te zgodovinske vire, da je šolstvo opravilo svojo vlogo. Ta vloga pa je ohranjanje slovenstva in pa tudi, da ljudje ostanejo na svoji zemlji in s ponosom rečejo, to so Slovenske gorice."

Najzaslužnejšim Lenarčanom bodo danes na osrednji občinski slovesnosti ob 18-ih v Športni dvorani Lenart podelili priznanja. Prejelo jih bo kar 22 učencev, dijakov in študentov, županovo priznanje bo šlo v roke Maksimiljanu Krautiču, bronasti lenarški grb bodo dobili Stanko Kranvogel, šiviljstvo Mar in podjetje Letra, srebrni grb Marija Šauperl in Daniel Divjak, zlati grb občine Lenart pa Saša Tomažič.

N. R., Katarina Klep Černejšek

Nazaj na vrh