Foto: Radio Maribor/Oš Lenart
Foto: Radio Maribor/Oš Lenart

Z osrednjo občinsko slovesnostjo bodo v občini Lenart drevi sklenili niz letošnjih prireditev in dogodkov ob letošnjem občinskem prazniku. Ta je tokrat potekal tudi v znamenju dveh visokih jubilejev - 260-letnice šolstva v Lenartu in 30-letnice mesta Lenart. Slavnostna govornica na slovesnosti bo ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek.

Poleg nekaj izvedenih investicij na področju komunalne infrastrukture so v Lenartu letos še zlasti ponosni na dograditev zdravstvenega doma. Tako so dobili dodatne prostore za ginekološko ambulanto in za Center za krepitev zdravja. Letošnje praznovanje pa je tudi v znamenju 30-letnice mesta. In kot se s časovno odmaknjenostjo danes dogodka spominja župan Janez Kramberger: "Lenart je dobil nekaj več takrat in to je še danes obveza nas, ki smo v Lenartu, ki vodimo to občino, da ta občina mora opraviti to povezovalno funkcijo v osrednjih Slovenskih goricah."

Lenart je danes gospodarsko, kulturno in upravno središče Slovenskih goric, ki se letos ponaša še z enim visokim jubilejem, to je 260-letnico Osnovne šole. Ravnatelj Marjan Zadravec: "Po 260-ih letih lahko rečemo, ko preverjamo te zgodovinske vire, da je šolstvo opravilo svojo vlogo. Ta vloga pa je ohranjanje slovenstva in pa tudi, da ljudje ostanejo na svoji zemlji in s ponosom rečejo, to so Slovenske gorice."

Najzaslužnejšim Lenarčanom bodo danes na osrednji občinski slovesnosti ob 18-ih v Športni dvorani Lenart podelili priznanja. Prejelo jih bo kar 22 učencev, dijakov in študentov, županovo priznanje bo šlo v roke Maksimiljanu Krautiču, bronasti lenarški grb bodo dobili Stanko Kranvogel, šiviljstvo Mar in podjetje Letra, srebrni grb Marija Šauperl in Daniel Divjak, zlati grb občine Lenart pa Saša Tomažič.