Foto: Mestna občina Maribor/MOM
Foto: Mestna občina Maribor/MOM

Mariborska občina je začela urejati sprehajalno pot ob levem bregu Mariborskega jezera. S tem bodo izboljšali dostopnost tega slikovitega območja, kamor Mariborčani že desetletja prihajajo na rekreacijo in oddih.

1350 metrov dolga asfaltirana pot bo sprehajalce popeljala skozi zaščiten, večinoma gozdnat obrečni naravni habitat med čolnarno Sidro in veslaškim klubom pri nekdanjem bresterniškem motelu, pravi Boris Ketiš iz občinske projektne pisarne. Pot bo namenjena le pešcem, kolesarjenje, rolkanje in druge oblike prevoza bodo prepovedane.

Občina želi z novo potjo izboljšati rekreacijske možnosti v naravi, zato jo bodo uredili tudi z urbano opremo, kot so zaščite nad strmimi brežinami, koši za smeti in mize s klopmi.

Gradnjo poti na območju s strogim režimom zaščite – Mariborsko jezero je namreč krajinski park – so začeli konec avgusta, skoraj 140.000 evrov vreden projekt, ki ga izvaja ljubljansko podjetje Lesnina MG oprema, pa bodo končali do konca leta. Druge občinske investicije v rekreativno infrastrukturo na tem območju za zdaj niso načrtovane.