Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Rokometašem Branika iz Maribora je premor zaradi evropskega prvenstva kot novoletni dar. Mesec dni bodo imeli na voljo, da se spravijo k sebi in da v spomladanskem delu začnejo delovati tako, kot so v prejšnji sezoni, ko so bili četrti. Jesen je za pozabo, s pičlimi sedmimi točkami so na predzadnjem mestu, imajo samo štiri več od Izole.

Za glavnim ciljem pred začetkom - šestim mestom in ligo za prvaka - zaostajajo že ogromnih osem točk. Na srečanju z novinarji se je kapetan Tadej Sok pohvalil, da delajo trdo in prizadevno: "Po zamenjavi trenerja smo se lovili, se morali prilagajati novim prijemom Davorja Rokavca. Tudi zato smo izgubljali točke. Po dveh, treh mesecih se na to ne moremo in ne smemo izgovarjati. Prepričan sem, da bomo v drugem ligaškem delu pokazali pravo vrednost!"

Dodana vrednost naj bi bil 187 centimetrov visoki hrvaški rokometaš Marko Kobetič, ki bo na mestu srednjega zunanjega igralca poskušal nadomestiti Luko Kljuna. Bo to edini novi obraz v ekipi? Verjetno res, pravi poslovni direktor Mihael Pisanec: "Težava je denar. Z njim smo tako omejeni, da se sprašujemo ali bomo lahko obnovili pogodbe, ki so dolgoročne ali vezane na koledarsko leto ali sezono.«

Vseeno je prepričan, da bodo v drugem delu močnejši. V mislih ima povratnike po poškodbah Nikolo Špeliča, Matijo Golika in novinca v zdravniški oskrbi, Juliana Jerebieja.

Prvenstvo bodo začeli prvega februarja v Celju. Zadnji preizkus proti edini neporaženi ekipi jesenskega dela bodo imeli 25. tega meseca na pokalni tekmi proti ekipi Moškanjci - Gorišnica. V pokalu vidijo priložnost, da kolikor toliko popravijo slabo oceno iz prvenstva.