Zveza prijateljev mladine Maribor je svoje počitniške dejavnosti preselila na splet. Pripravljajo se na Noč čarovnic, ko bodo mladi lahko doma, s pomočjo filmčkov z You tuba, izdelovali različne predmete in maske, da bo noč čarovnic čim bolj strašna. Za dan spomina na mrtve pa bodo lahko pobarvali kamenčke in jih v spomin na njim drage odnesli na grobove. Tako se bodo izognili prižiganju svečk in s tem onesnaževanju okolja.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Tudi v letošnjih jesenskih počitnicah je Zvezi prijateljev mladine Maribor zamešala štrene epidemija, zato so ustvarjalne delavnice in ideje za koristno preživljanje prostega časa preselili na splet. »Naša dekleta so se že pripravila, posnela so že kar nekaj zelo kvalitetnih filmčkov z navodili za izdelavo. Izdelovali bodo ščurke, pajke in druge gomazeče stvarce, tako da bo noč čarovnic čim bolj strašna,« pravi Maja Marinček Kanob. Pripravljali se bodo tudi na Dan spomina na mrtve: »Izdelali bomo spominske kamenčke, tako da bodo otroci vsak izdelali svoj kamenček in jih položili na grob,« še dodaja Maja Marinček Kanob.

Pri Zvezi prijateljev mladine Maribor zelo radi opozarjajo na ekološko problematiko:
»Izdelovali smo vrečke srečke, kjer smo pozivali k recikliranju starih zaves in nakupovanju s pomočjo teh vrečk.« Šivali pa so jih tudi srednješolci v okviru projekta Sto ljudi sto čudi, ki se je pravkar zaključil. Starševske večere bodo organizirali preko Zooma, »Na naši spletni strani bodo pravočasno obveščeni o starševskem večeru, tako se poskušamo približati prav vsem,«še pravi koordinatorka dejavnosti pri Zvezi prijateljev mladine Maribor.

Mladim pri Zvezi prijateljev mladine Maribor želijo, naj počitnice preživijo čim lepše, naj se družijo prek spleta in gredo pogumno naprej, saj bo tudi epidemija minila.