V mariborskem mestnem jedru so v teh dneh prižgali osrednjo praznično razsvetljavo. Mestna občina jo je letos dopolnila z novimi uličnimi lučkami, svetlobnimi figurami in okrašenimi drevesi. Razširili so jo še na Glavni trg s Koroško cesto in na Trg revolucije, bogatejše pa je okrašen tudi Rotovški trg.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik


Spet smo vstopili v težko pričakovani, čarobni december in prav je, da ob tej priložnosti razsvetlimo in okrasimo stara mestna jedra. Tudi v Mariboru je tako: »In bomo seveda vse to poskušali ljudem predstaviti tudi preko spleta. Vabimo na sprehod po mestu, seveda v vsem decembru, ne le na en sam dan,« pravi Neva Pipan z mariborske občine.

Ljudje naj bi se družili bolj v družinskem krogu: »Zato smo tudi razpršili lokacije po mestu, ustvarili zanimive svetlobne točke, zdi se nam pomembno, da lahko ta čarobni duh pričaramo družinam, ki so v teh dneh zaprte v svojih domovih.«

Na mestnih ulicah in trgih bodo tako mimoidoče razveseljevali različne svetlobne figure, Čarobna galerija s tematskimi foto točkami in urbani gozdički, ki jih bodo okrasili meščani.
»Skupaj z zavodom Mars in društvom Hiša! smo pripravili navodila, ki smo jih pripravili na spletu in lahko boste skupaj z nami okrasili smrečice na majhnih gozdičkih na poti svetlobne galerije.«

Tudi na Ptuju in v Slovenski Bistrici so prižgali praznično razsvetljavo; na Ptuju so postavili štiri smrečice, na mestni tržnici tudi dva jelena s kočijo, kjer se bodo otroci lahko fotografirali in tako ohranili lepe spomine na praznični december.