Osnovna šola Breg se že nekaj let vključuje v mednarodne projekte Erasmus+, s poudarkom na spoznavanju in uporabi robotov VEX IQ ter STEM-a (Science, Technology, Engineering and Mathematics).

Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

Novembra 2019 so učenci sodelovali na evropskem prvenstvu v Estoniji in se v konkurenci 17 ekip uvrstili med najboljšo peterico. Glede na dosežen uspeh so prejeli vabilo na udeležbo na svetovnem prvenstvu v ZDA kot edini predstavnik Slovenije na tem prvenstvu. Svetovno prvenstvo bo konec aprila v Louisvilleju v Kentuckyju.

V družbi 104 držav iz vsega sveta in 620 ekipami si močno želijo biti tudi štirje učenci osnovne šole Breg, zato na šoli prosijo, da donatorji uspešnim in zagnanim učencem donirajo sredstva na

TRR: SI56012966030676272, odprt pri UJP Slovenska Bistrica, z namenom VEX Robotics. Sklic: SI00 350-2020

Z donatorstvom bi štirim ptujskim osnovnošolcem omogočili, da pokažejo svoje znanje in sposobnosti v šesti največji dvorani v ZDA (Kentucky Exposition Center), štirje osnovnošolci Amanda Selinšek, Tia Zmazek, Žan Ritlop in Braž Cebek in pa njihov mentor Oliver Buček ter ravnatelj šole Milan Fakin, pa nastopajo tudi v naši oddaji Zvedavčki, ki bo na sporedu Radia Maribor, jutri, v soboto, 29. februarja ob pol desetih dopoldan.