Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Zaliv na Limbuškem nabrežju v Mariboru, kjer sta dobro znana Drava center in čokoladnica Teta Frida, bo z lepim vremenom znova privabil veliko gostov, željnih rekreacije in gostinske ponudbe. Oboje se bo letos tu nekoliko okrepilo, večje presenečenje pa pripravljajo pri Teti Fridi s čokoladnim glampingom.
Po nekaj birokratskih zapletih je gradnja čokoladnega glampinga tik pred začetkom. Investitor čaka le še na pravnomočnost gradbenega dovoljenja, priprava gradbišča pa se je že začela. Luksuznih hišic bo 12, odprli pa naj bi jih junija. Njihova ponudba naj bi bila v slovenskem prostoru nekaj novega. Med drugim naj bi ponujali čokoladne kopeli, zajtrke, masaže, kozmetiko in še kaj čokoladnega.
Z obnovo in širitvijo se ukvarjajo tudi v sosednjem Drava centru, ki pa je že ves čas bolj usmerjen v rekreacijo. Tako so letos obnovili nekatere prostore, širijo pa tudi ponudbo na zunanjih igriščih. Kot novost letos uvajajo t. i. "boot camp". Neke vrste vojaški fitnes na prostem. Obiskovalcem bodo tudi letos omogočali različne vodne športe, ponudbo pa bodo v prihodnje še razširili z različnimi električnimi plovili.