V Občini Hoče-Slivnica so pred kratkim začeli graditi dom starostnikov v Čreti pred Slivnico, medtem pa se končujejo dela v novem vrtcu v Hočah.

Novi dom starostnikov gradi GP Drava, ki je dobilo koncesijo za dom na razpisu in na dražbi od občine kupilo zemljišče, razlaga župan Marko Soršak: »Po mojih informacijah bo na voljo 150 postelj, dom pa naj bi bil nared naslednje leto.«

Končujejo pa se dela v novem vrtcu v Hočah, ki bo s 13-imi oddelki nared za novo šolsko leto. Obnovili so nekaj obstoječih igral in jih postavili v Pivoli ob Pohorskem dvoru, kjer je nastal nov kotiček za igro, ob vrtcu v Hočah pa bodo postavili nova igrala, še pravi župan. Obnavljajo tudi 50 let staro igrišče ob hoški osnovni šoli, kjer bodo namestili sodobno podlago, ki jo bodo lahko uporabljali šolarji in rekreativni športniki. Sicer pa je občina po odločbi inšpektorata morala prevzeti vodovodni sistem Železničar, razlaga Soršak in dodaja, da tam potekajo aktivnosti za boljšo oskrbo z vodo.

Trenutno izdelujejo projektno dokumentacijo za meteorno kanalizacijo v Radizelu, za fekalno pa v Zgornjih Hočah, delu Polane in Pivole. Konec meseca bodo odprli ponudbe za gradnjo črpališča v Čreti in delu Radizela. Vrednost projekta je okoli 300 tisoč evrov, končali pa naj bi ga do konca leta.

Foto: Radio Maribor/google
Foto: Radio Maribor/google