Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Danes je stekla prodaja subvencioniranih enotnih vozovnic integriranega javnega potniškega prometa za dijake in študente, ki bodo veljale za novo šolsko leto. Vlogo, ki je enotna in za vse prevoznike enaka, je mogoče izpolniti tako elektronsko kot ročno. Cene vozovnic ostajajo enake kot lani, ni pa več potrebno potrdilo o vpisu.

Subvencionirana enotna vozovnica integriranega javnega potniškega prometa omogoča študentom in dijakom uporabo kombinacije medmestnega, primestnega in mestnega potniškega prometa tako avtobusov kot vlakov. Do nje so upravičeni tisti, ki imajo prebivališče oddaljeno od kraja izobraževanja najmanj 2 kilometra. Za pridobitev je letos potrebna izpolnjena vloga, ni pa več potrebno obvestilo o vpisu. Potrdila o vpisu se pridobivajo letos iz uradnih evidenc.

Vlogo je mogoče oddati na portalu e-uprave

Vlogo lahko oddajo elektronsko na portalu e-uprave, lahko pa tudi osebno pri okencih prevoznika. Pri tem pa lahko računajo tudi na gnečo. Na mariborski avtobusni postaji so danes, v nekaj urah prodali 50 vozovnic. Naslednji teden pa bo gneča verjetno še večja.

Vlogo je mogoče izpolniti in dodati na glavni avtobusni postaji pri Marpromu, tudi pri Arrivi. Odprto imajo od 6.00 do 10.00 vsak dan, v soboto in nedeljo od osmih zjutraj pa do osmih zvečer. Cene sicer ostajajo enake kot lani.