Potem ko se je z novim koronavirusom okužil mariborski župan Saša Arsenovič se z virusom v občinski upravi soočajo tudi v Občini Selnica ob Dravi, kjer je več kot polovica zaposlenih okuženih oz. z znaki okužbe in so na bolniškem dopustu.

Delo občinske uprave Selnice ob Dravi je trenutno precej ohromljeno, pravi županja Vlasta Krmelj. Sedem zaposlenih je pozitivnih, nekateri pa še čakajo na testiranje. »Okužba se je zgodila prejšnji teden. Ena od zaposlenih je bila okužena in je okužbo nevede prenesla na ostale zaposlene,« pojasnjuje Krmeljeva. Županja, ki ni okužena, dodaja, da bodo zaposleni, pri katerih so se pokazali znaki okužbe, po koncu bolezni še nekaj časa doma, tako da bo delovanje občinske uprave okrnjeno do začetka novembra: »Tisti, ki lahko delamo, skušamo vse naloge izvajati čim bolje, saj občani potrebujejo dokumente in podobno.« Administrativno delo bodo tako skušali čim bolje organizirati na daljavo, medtem ko občinski režijski obrat še deluje normalno, saj tam okužb niso zaznali.

V Občini Selnica ob Dravi se je po zadnjih dostopnih podatkih v zadnjih dveh tednih okužilo 18 oseb, medtem ko so do zdaj v občini skupaj zabeležili 25 primerov okužb s koronavirusno boleznijo.

Smo globoko v drugem valu epidemije. Foto: Pixabay
Smo globoko v drugem valu epidemije. Foto: Pixabay