Foto: EPA
Foto: EPA

V mariborskem zdravstvenem domu bodo vzpostavili enotno klicno točko, na kateri bodo z jutrišnjim dnem sprejemali prijave pacientov na cepljenje proti covidu-19. Najprej bodo prišli na vrsto stari 80 ali več let, predvidoma konec januarja. Prijave pa so že danes začeli zbirati v Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica; tam se je treba prijaviti pri svojem osebnem zdravniku.

V mariborskem Zdravstvenem domu Adolfa Drolca bodo prijave začeli sprejemati na klicni točki na telefonski številki 22 86 200, in sicer ne že danes, kakor so sprva napovedali, temveč od jutri, pojasnjuje pomočnik direktorja za zdravstveno nego Aleksander Jus in dodaja, da bodo prvi na vrsti starejši od 80 let, a sprejemali bodo prijave vseh pacientov osebnih zdravnikov, ki delujejo v ambualndah marirboskega ZD:

Nato bodo a podlagi prijav bodo oblikovali prednostno listo in paciente o terminu cepljenja pravočasno obvestili, še pojasnjuje Jus.

Z naslednjo pošiljko cepiva, ki jo bodo prejeli v mariborskem ZD, bodo začeli cepiti zaposlene, prav tako bo nekaj odmerkov namenjenih v domove za starejše za cepljenje tistih, ki so v prvem krogu še oklevali, pa so si premislili.

Prijave za cepljenje so že začeli zbirati v Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica, in sicer se je treba prijaviti pri osebnem zdravniku. Osebni zdravniki ptujskega Zdravstvenega doma bodo prijave začeli zbirati 5. januarja.

Več koncesionarjev se zanima, da bi zanje cepil ZD, še pojasnjuje Aleksander Jus. Pacienti, ki imajo za osebnega zdravnika izbranega koncesionarja, pa se morajo najprej obrniti na njegovo ambulanto, kjer bodo dobili vse informacije.