Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Celjski rokometaši so v devetih prvoligaških krogih devetkrat zmagali in ni ga junaka, ki bi podvomil v njihov končni uspeh. Ribničani zaostajajo tri, Trimo pet, Dobova šest, lanski finalist in pokalni prvak Gorenje pa že osem točk.

Ostalih sedem ekip je v drugem kakovostnem razredu. Ena glavnih zanimivosti nadaljevanja bo boj za zadnje, šesto mesto, ki še vodi v ligo za prvaka. Med kandidati so tudi mariborski rokometaši, ki so v devetem krogu po zmagi nad Izolo in tretjim dvojčkom točk ujeli priključek k ekipam v sredini lestvice.

Andraž Velkavrh, ki je šestkrat zatresel mrežo svojega nekdanjega kluba, je del krivde za blede, neprepričljive predstave pripisal tudi sebi. Pravi, da je skrajni čas, da se za slabe igre nehajo opravičevati z velikim številom novincev, novim trenerjem, poškodbami. "Moramo si naliti čistega vina in končati to agonijo že v prihodnjem krogu proti Dobovi," dodaja igralec, ki je poleg poškodovanega Tadeja Soka zbral največ nastopov v Branikovem dresu. Tekma v Dobovi bi res utegnila biti ena ključnih, kajti v nadaljevanju bodo trikrat zapored igrali v svoji dvorani. Njim v prid je z izjemo vodilne peterice tudi to, da je liga izenačena in jih do željenega šestega mesta loči samo točka.