V soboto svoja vrata ponovno odpira koruzni labirint v Mariboru. Foto: Radio Maribor/Društvo Labirint
V soboto svoja vrata ponovno odpira koruzni labirint v Mariboru. Foto: Radio Maribor/Društvo Labirint

Jutri, v soboto, 11. julija, ponovno odpira koruzni labirint v Mariboru, največji slovenski tematski park. Letos se razprostira na 3,6 hektarja koruznega polja in vsebuje 3 kilometre poti.

In za kaj pravzaprav gre? "Gre za tematski park v koruznem polju. Oblikovali smo dogodivščino, namenjeno predvsem družinam. Naš cilj pa je, da otroci in tudi odrasli čim več časa preživijo brez tablic in pametnih telefonov ter se zabavajo v naravi," pojasnjuje Nataša Drozg iz Društva Labirint.

Vsako leto postavijo labirint na drugi kolaciji, in sicer zaradi kolobarjenja. "Letos smo na Papeževi cesti, smo sosedi Jagodne dežele, delimo si isto parkirišče," pove Nataša Drozg.

V labirintu bo 15 orientacijskih točk, novost letošnjega leta pa je, da so del poti na zemljevidu skrili in jih bodo obiskovalci raziskovali brez zemljevida. "Večina točk je novih, ohranili smo le nekaj iz lanskega leta, ki so bile obiskovalcem najljubše. Ponovno je kar nekaj poučnih postaj, na drugih pa bomo urili spomin, se pomerili v stari slovenski igri (kateri, boste morali raziskati sami), reševali uganke in urili timski duh," k obisku labirinta vabi Drozgova.

In vstopnina? "Družinska vstopnica znaša 20 evrov, kar vključuje vstopnice za dva odrasla in dva otroka, vstopnica za odrasle znaša 8 evrov, vstopnica za študente in upokojence pa znaša 6 evrov. Otroci do treh let starosti imajo prost vstop, za otroke do 16. leta znaša vstopnica 5 evrov," še pove sogovornica.

Labirint bo odprt vsak dan med 9. in 20. uro, predvidoma do konca septembra.