V nedeljo, 7. junija, se bo v  dvorani  Union z  nastopom Žige Branka in Petra Milića končala letošnja koncertna sezona v organizaciji Narodnega  doma Maribor (na fotografiji Petar Milić) Foto: RTV SLO
V nedeljo, 7. junija, se bo v dvorani Union z nastopom Žige Branka in Petra Milića končala letošnja koncertna sezona v organizaciji Narodnega doma Maribor (na fotografiji Petar Milić) Foto: RTV SLO

V nedeljo, 7. junija, ob 19.30 se bo v dvorani Union z nastopom Žige Branka in Petra Milića, ki jima bo lahko prisluhnilo le 198 poslušalcev, končala letošnja koncertna sezona v organizaciji Narodnega doma Maribor.

Seveda je tudi sezono abonmajskih koncertov v organizaciji Narodnega doma Maribor krojil virus, tako ni nastopil Beethovnov orkester iz Bonna, morda bomo v eni naslednjih sezon slišali priznani mednarodni duet nemškega violončelista Daniela Milerja Šota in makedonskega pianista Simona Trpčeskega, sicer za marec napovedani duet pa bomo slišali v nedeljo.

Gre za Žigo Branka in Petra Milića, ki sta pred tremi leti že uspešno nastopila tudi v programu Festivala Maribor. Violinist Žiga Brank velja za enega vidnejših umetnikov in pedagogov, glasbenika s prefinjenim tonom, briljanco in virtuoznostjo, ki jo je izkazoval kot član Slovenske filharmonije, Zagrebških solistov in koncertni mojster orkestra SNG Maribor.

Z mednarodno priznanim pianistom Petrom Milićem, ki je študiral v Ljubljani in Berlinu in ga ob igri z orkestrom bolj zanimajo recitali, bosta tako v nedeljo na zadnjem koncertu komorne sezone ob treh romancah opus 94 Roberta Schumanna zaigrala še obsežni Sonati za violino in klavir Ludwiga van Beethovna, najprej leta 1801 nastalo Pomladno številka 5 v F- duru opus 24 in zatem še slavno sonato za violino in klavir številka 9 v A- duru opus 47, ki jo je skladatelj posvetil francoskemu violinistu Rodolfu Kreutzerju.