Trenutno se predvaja:
Maribor -1
29. oktober 2019 ob 14:31 Maribor Novice

Zakonca Tišler: "Slovo bo težko, morda se občasno še vrneva."

Koča na Trikotni jasi bo vrata spet odprla ob začetku smučarske seozne
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Dolgoletna najemnika koče na Trikotni jasi na Pohorju, Nevenka in Marjan Tišler, sta se odločila končati gostinsko pot. Kot pravita, je po toliko letih čas za druge stvari v življenju. Koča bo zdaj deležna nujnih popravil, vrata pa bo spet odprla ob začetku smučarske sezone.

Marjan Tišler se z gostinstvom na Pohorju ukvarja od sredine sedemdesetih let, kočo na Trikotni jasi pa sta z ženo najemala 15 let. Takšno delo je lepo, a tudi zelo naporno, zato sta se odločila, da je čas za upokojitev in druge stvari, za katere je doslej zmanjkovalo časa.

Slovo bo težko, saj zakonca na kočo vežejo številni lepi spomini. Zato bosta morda pri obratovanju občasno še pomagala.

Zaradi dobre lege je obisk koče velik. Največ je pohodnikov in kolesarjev, pozimi tudi smučarjev, ob koncih tedna pa prihajajo tudi obiskovalci iz drugih delov Slovenije in tujine. Izzivov na Pohorju je dovolj, kočo pa naj zdaj prevzamejo mladi, pravi Tišler.

Tako dobre in predane najemnike, kot sta bila zakonca Tišler, je težko najti, dodaja lastnik koče Iztok Tomšič, ki jo bo odslej upravljal sam. Nekaj tednov bo sicer zaprta, vrata pa bo spet odprla ob začetku smučarske sezone; spomladi pa želi lastnik razširiti teraso in še izboljšati ponudbo za rekreacijo in oddih.

Bratko Zavrnik

Nazaj na vrh