Foto: BoBo
Foto: BoBo

V predloženem gradivu, ki so ga svetniki obravnavali na januarski seji – gre za predinvesticijsko zasnovo projekta – je bil med drugim napačno oziroma mnogo preveč obračunan davek na dodano vrednost. Na občini so to popravili in tako je zdaj vrednost investicije bistveno nižja - namesto prvotnih 7,2 milijona evrov 5,68 milijona evrov. Samostojna svetnica Melita Petelin, ki je na januarski seji opozorila na ključno napako v gradivu, je sicer tudi v popravljenem gradivu našla napake: "Matematika jim na občini zagotovo ne leži. V dokumentaciji je namreč par napak, na katere sem na sami seji tudi opozorila. Tako kot vse dokumentacije bi tudi ta za obnovo Ljudskega vrta morala imeti vse sestavine računa, iz katerega mora biti razvidno, kateri znesek je neobdavčen in kateri obdavčen. Tu so zadeve na občini malo pomešali in zneski niso pravilno navedeni."

Končni znesek investicije naj bi sicer tokrat bil pravilen, Mateja Cekić iz občinskega urada za finance in proračun pa je opazke Petelinove komentirala: "Predinvesticijska zasnova pomeni oceno investicijskih stroškov. Natančni izračuni bodo potem v investicijski dokumentaciji. Pripravljalec gradiva prikaže podatke na svoj način. Tukaj gre torej samo za nianse prikaza."

5,5 milijona evrov je mariborska občina zagotovila v proračunu, od tega bo 4 milijone in šeststo tisoč evrov občina zagotovila z najemom kredita, ki je že predviden v občinskem proračunu. Projekt sicer zajema obnovo stare tribune in prostorov severne ter južne tribune, ki naj bi bila končana še letos.