Trenutno se predvaja:
Maribor -2
9. januar 2021 ob 09:08 Maribor Novice

Zlata Lisica se seli v Kranjsko Goro

Za zadnji del proge na Snežnem stadionu ni dovolj snega oziroma nemogoče bi bilo pripraviti 40 centimetrov debelo snežno podlago
Zlata Lisica se seli v Kranjsko Goro (na fotografiji Srečko Vilar na lanski Zlati lisici). Foto: MMC RTV SLO
Zlata Lisica se seli v Kranjsko Goro (na fotografiji Srečko Vilar na lanski Zlati lisici). Foto: MMC RTV SLO

Mariborski smučarski delavci so do včeraj, to je osem dni pred prvim od dveh veleslalomov, poskušali javnost prepričati, da bodo najboljše alpske smučarke sveta tekmovala pod Pohorjem.

Zaradi tega so za dan preložili snežno kontrolo. Ugotovitev je bila kruta: za zadnji del proge na Snežnem stadionu ni dovolj snega; oziroma nemogoče bi bilo pripraviti 40 centimetrov debelo snežno podlago. Edina rešitev je bila selitev v Kranjsko Goro, kjer je ironično snega preveč, je sporočil generalni sekretar prireditve Srečko Vilar: "Smo kar žalostni, ker smo pričakovali, da nam bo uspelo pripraviti progo, a upam, da nam bo uspelo organizirati zelo lepo tekmovanje na drugi lokaciji."

Zaveda se, da se bodo v slabem tednu dni precej namučili s pripravo, a ji bodo zaradi bogatih izkušenj kos. Zlata lisica se namreč v kratkem obdobju enajstih let, že šestič seli na podkorensko smučišče. V vsem slabem je nekaj dobrega: Zlata lisica ostaja v Sloveniji.

N. R., Zoran Milovanovič

Nazaj na vrh