Televizija Maribor v nacionalne televizijske programe letno prispeva več kot 30 ur informativnih vsebin in vsaj 90 ur izobraževalnega, dokumentarnega ter svetovalnega programa.

Če k temu dodamo še vsebine, objavljene na regionalnem programu, se letna kvota ustvarjenega lastnega premiernega programa povzpne na več kot 400 ur.

S prenosi ali posnetki pomembnejših državnih, kulturnih, verskih, športnih in zabavnih prireditev za druge programe TV Slovenija pa se letna kvota ustvarjenih vsebin zviša na raven, ki sodelavce Televizije Maribor uvršča med najproduktivnejše enote v javnem zavodu RTV Slovenija.

Danes smo s signalom prisotni v multipleksu prizemne oddajniške mreže MUX-A, prek kabelskih operaterjev in drugih distributerjev televizijskih programov pa smo vidni po vsej državi v tehnologiji HD.

Dolga tradicija, zvesto občinstvo

V okviru TV Maribor nastajajo tudi oddaje, ki jih vsak teden spremlja dobrih sto tisoč gledalcev in gledalk na nacionalnih programih Televizije Slovenija.
Oddaja z daleč najdaljšo tradicijo je Ljudje in zemlja, ki s svojimi vsebinami navdušuje gledalce že več kot 60 let.

Oddaja Na vrtu ima četrtstoletno tradicijo in je prav tako zelo gledana ter priljubljena pri širšem krogu gledalcev.

To velja tudi za oddajo O živalih in ljudeh. Njene vsebine ne navdušujejo le lastnikov hišnih ljubljenčkov, ampak tudi širšo strokovno in laično javnost.

Sorazmerno skromna, a marljiva in usposobljena ekipa programskih in produkcijskih sodelavcev ustvarja še številne druge oddaje, ki so prav tako zanimive in bogatijo programe TV Slovenija.

Ena od njih je gotovo oddaja Sledi, v kateri predstavljamo pomembne ustanove, mejnike in posameznike z vzhoda države. V dokumentarnem žanru televizijskega ustvarjanja jim damo trajno in zgodovinsko vrednost, ki bo zanamcem na voljo v bogatem arhivu nacionalne televizije.

Zelo pomembno dodano vrednost dajejo našim vsebinam tudi izbrane oddaje in reportaže, ki jih ustvarimo televizije, vključene v Združenje javnih regionalnih evropskih televizij Circom Regional.

V oddaji Omizje omogočamo kakovosten širši družbeni dialog o relevantnih in za regijo pomembnih vprašanjih ter tako na kompetentni ravni krepimo svojo vlogo v tem delu javnega diskurza. Ob zglednem sodelovanju s pomembnimi javnimi ustanovami omogočamo številne vsebine, ki bi posameznikom drugače ostale skrite.

Informativna oddaja Tele M že več kot poldrugo desetletje bogati slovenski medijski prostor s kakovostnimi lokalnimi in regionalnimi vsebinami. V njej najdejo mesto dobre zgodbe posameznikov in skupin, ki jih širša javnost sicer ne bi spoznala. Razkrivamo številne manjše ali večje, bolj ali manj usodne dogodke za lokalne in regionalne prebivalce ter smo hkrati njihov glas, ko ostanejo sami.

Ob tem kot del javnega servisa zagotavljamo tudi vsebine, namenjene manjšinam, tako madžarski na Slovenskem kot slovenski na Madžarskem in v Avstriji.

Vlogo slovenskih manjšin zunaj meja pa zrcalimo v oddajah Rojaki in Obrazi naših rojakov, v katerih z zanimivimi zgodbami in portretnimi intervjuji krepimo slovensko narodno zavest.

Bogata zgodovina

Odgovorni uredniki Televizije Maribor

Janez Ujčič (1988–1996)
Danica Lorenčič (1996–1998)
Franček Jauk (1998–2000)
Zoran Medved (2000–2004)
Božo Zorko (2004–2006)
Marijan Šrimpf (2006–2006)
Polona Pivec (2007–2015)
Zoran Medved (2015–2019)
Tomaž Karat (2019–zdaj)

Zametki Televizije Maribor segajo v leto 1968, ko je bilo v Mariboru vzpostavljeno dopisništvo za takratno Televizijo Ljubljana.

Dopisniška vloga, ki so jo na širšem območju vzhodnega dela države opravljali pionirji televizijskega novinarstva, pa se je zaradi ambicioznosti in sposobnosti vseh ustvarjalcev iz leta v leto nadgrajevala in krepila.
Televizija Maribor je samostojen program začela oddajati septembra 2002 in s tem dobila vlogo regionalne televizije na območju Štajerske, Koroške in Prekmurja.

Že v letu 2002 smo prav v studiu Televizije Maribor začeli ustvarjati oddajo Dobro jutro, ki je postala ena od najbolj prepoznavnih in priljubljenih oddaj med gledalci TV Slovenija. Zanjo tudi danes pripravljamo številne zanimive vsebine v enem od tedenskih terminov in s tem dajemo prebivalcem z vzhoda države možnost in priložnost, da predstavijo svoje delo, znanje, dosežke, hkrati pa opravljamo pomembno vlogo in poslanstvo javnega televizijskega servisa.

Vse oddaje Televizije Maribor
Bob leta
Zaključna prireditev festivala Borštnikovo srečanje
Ciciban poje in pleše
Circom Regional
Dnevnik TV Maribor
Dober dan
Dober večer
Dobro jutro/ Dober dan
Evropski magazin
Festival narečne popevke (Vesela jesen)
Festival Vurberk
Glasnik
Graška Gora
Kje s' pa ti doma?
Koktajl
Ljudje in zemlja
Lutkovne predstave LGM
Na vrtu
Naš arhiv je živ
O živalih in ljudeh
Obrazi naših rojakov
Omizje
Operna noč v parku
Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo
Pravljica s Simono
Preglednik
Prvi evro
Ptujski festival
Rojaki
Sledi
Slovenci po svetu
Šesti čut
Tele M
Vic za jurja
V dobri družbi
V žarišču

Zagotavljamo produkcijske zmogljivosti za oddajo Spomini, prenose bogoslužij in številne druge projekte športnega, zabavnega ter kulturno-umetniškega programa TV Slovenija.

Sodelovali smo tudi pri ustvarjanju oddaj Po Sloveniji, koprodukcijsko pa sodelujemo še pri nastajanju oddaj Dober dan, Koroška in Slovenski utrinki.

V programu se s posebnimi oddajami odzivamo na izzive časa in dogajanja.

Ob uvrstitvi NK Maribor v ligo prvakov smo pripravili oddajo Šampioni, posebne pozornosti pa so bile deležne tudi odbojkarice Nove KBM Branik, saj smo ob njihovi uvrstitvi v ligo prvakinj pripravili oddajo Šampionke.