Tudi ob izteku letošnjega leta VAL 202 in oddaja IZŠTEKANI pripravljata tradicionalno manifestiacijo IZŠTEKANIH 10. Foto:
Tudi ob izteku letošnjega leta VAL 202 in oddaja IZŠTEKANI pripravljata tradicionalno manifestiacijo IZŠTEKANIH 10. Foto:
Voditelj oddaje, Jure Longyka.
Voditelj oddaje, Jure Longyka. Foto: Alan Orlič Belšak

V ljubljanskem Kinu Šiška bo v torek, 6. decembra 2016, ob 20.00 nastopilo prek dvajset vrhunskih slovenskih instrumentalistov in ravno toliko vidnih slovenskih vokalnih solistov. V prenovljenih, okrepljenih, nenavadnih, nepričakovanih, skratka maksimalno izštekanih izvedbah boste slišali številne znane slovenske skladbe zadnjih let.

Pod umetniškim vodstvom multiinstrumentalista in komponista Janeza Dovča so se zbrali vidni glasbeniki: basist Jani Hace,kitarist Robi Pikl in bobnar Sergej Randjelović, mutipraktik Boštjan Gombač,tubist Goran Krmac, vsestranski Klemen Kotar, sekcija pihal in trobil, godalca Barja Drnovšek in Bojan Cvetrežnik, legendarni tolkalec Nino Mureškič, članice in člani skupine Jararaja in mnogi drugi.

Pred mikrofonom se bodo zvrstili Rudi Bučar, Matevž Šalehar - Hamo, Maja Pihler - Bilbi, Eva Hren, Vesna Zornik, Ana Bezjak, Metod Banko, Nika Perunović, ženska vokalna skupina Katice, Bort Ross, Saša Vipotnik, Brina Vogelnik, Aleš Hadalin, Nejc Sajovic in Jaša Hedžet, Uroš Buh, Jan Tomšič in še kdo.

In repertoar? Ta naj za zdaj ostane še skrivnost, izdamo le to, da bo kajpak sestavljen iz skladb sodelujočih pevcev, da jih je bilo veliko izglasovanih za Popevko tedna na Valu 202 in da jih vsekakor zelo dobro poznate. No, v prenovljenih, posebej za Izštekanih 10 pripravljenih verzijah seveda še ne…

Vstopnice za dogodek so že na voljo.