Alfa in omega projekta Izštekani je Jure Longyka, ki je na odru zbral vse letošnje goste priljubljene oddaje Vala 202. Foto: MMC RTV SLO
Alfa in omega projekta Izštekani je Jure Longyka, ki je na odru zbral vse letošnje goste priljubljene oddaje Vala 202. Foto: MMC RTV SLO

Kinu Šiška so se na koncertu Izštekanih 10 zbrali vsi izvajalci, ki so med letom gostovali v oddaji Izštekani na Valu 202.

Radijski voditelj Jure Longyka je v Kino Šiška povabil izvajalce, ki so z akustičnimi različicami svojih skladb razvajali že med letom. To so bili: Happy Ol' McWeasel, Murat & Jose, Smaal Tokk, Noctiferia, Same babe, Robert Jukič z Nino Vodopivec in Gordano Hleb, All Strings Detached, Bo!, Nina Bulatovix, Natriletno kolobarjenje s praho in Monowi Twins. Posebni gostje bodo člani skupine Mi2, ki so nedavno v Hali Tivoli navdušili na razprodanem koncertu ob 20-letnici delovanja.

"Čeprav se imenujemo Izštekani, je ogromno kablov"
Skoraj polovica jih je nastopila z godalnim kvartetom, ki ga sestavljajo člani Simboličnega orkestra, skladbe bodo aranžirane posebej za to priložnost. Predvsem raperji so pripravili novosti, saj bosta Murat & Jose prvič izvedla novo skladbo, ki bo izšla ob koncu leta, Smaal Tokk pa bo prav danes izdal - in seveda v Kinu Šiška tudi izvedel - nov singel.

Voditelj oddaje Jure Longyka je bil v petek tudi gost podcasta Številke, kjer je dejal, da celoten projekt Izštekani traja več mesecev. "Že zdaj se dogovarjam z izvajalci za prihodnje leto, določeni so termini. Dogovarjamo se od 2 do 8 mesecev vnaprej, da imajo izvajalci dovolj časa za pripravo. Potem se vsa stvar pri izvajalcih melje in medi. Zame se izvedbena faza začne približno 14 dni pred oddajo s promocijo, nato z vso tehniko. Čeprav se imenujemo Izštekani, je ogromno kablov. Malce sem 'kontrol frik', zato hočem vse razumeti, da ne bi prišlo do zapletov."

Dodal je: "Izštekani so naporni predvsem iz treh naslovov. Prvič - treba se je izštekati, predrugačiti, treba je iti po poti, po kateri gredo glasbeniki prvič. Drugič - nastop je večkrat prekinjen s pogovori, glasbeniki so se ravno ogreli, potem jih prekinemo, kar je naporno. In tretjič - pred njimi ni ljudi, zato ni neke energije, odziva, kar jih lahko sicer ponese."