Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

MMCTeden: Intervjuji, analize, kolumne, poglobljeni prispevki

SP v nordijskem smučanju - Arhiv

1 2 3

Planiški rekord za piko na i (skoraj) popolni zimi

Letošnja skakalna sezona je minila povsem v znamenju Japonca Rjojuja Kobajašija, ki se je z imenitnimi dosežki približal celo rekordom Petra Prevca iz nepozabne sezone 2015/16.

Tekači v ključnih trenutkih kot dobro podmazan stroj

Srebrni tekačici Anamarija Lampič in Katja Višnar sta ob torti še enkrat podoživeli uspeh na svetovnem prvenstvu v Seefeldu, ko sta v ekipnem šprintu osvojili srebrni medalji.

Uspehi skakalcev v primerjavi z lansko sezono niso bistveno slabši

Prva sezona na čelu slovenske reprezentance v smučarskih skokih za Gorazda Bertonclja ni bila postlana z rožicami. Njegovi varovanci na še enem vrhuncu sezone niso blesteli.

Holund s samostojnim pobegom do uspeha kariere

Norvežan Hans Christer Holund je z izjemno predstavo dobil sklepno dejanje letošnjega svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju. Postal je svetovni prvak v kraljevi preizkušnji smučarskih tekačev na 50 km.

Nemčija tretjič zapored, Slovenija izgubila boj z Norveško

Slovenska skakalna reprezentanca je na tekmi svetovnega prvenstva v mešanih ekipah v Seefeldu osvojila 4. mesto. Norveška ji je bron speljala za dobrih sedem točk. Zmagala je Nemčija pred Avstrijo.

Johaugova z zmago v kraljevi disciplini dopolnila zlati trojček

Norvežanka Therese Johaug je zmagovalka zadnjega dejanja svetovnega prvenstva smučarskih tekačic v Seefeldu, 30-kilometrske preizkušnje v prosti tehniki, in se s Tirolske vrača s tremi zlatimi medaljami.

Norvežani dobili ekipno tekmo kombinatorcev

Norveški nordijski kombinatorci so na svetovnem prvenstvu v Seefeldu postali svetovni prvaki na ekipni tekmi. Drugouvrščene Nemce so premagali za sekundo, tretji so bili Avstrijci (+5,0).

Kubacki zadel na snežni in vetrni loteriji: do zlata s 27. mesta

Poljski skakalec Dawid Kubacki je v Seefeldu postal svetovni prvak na srednji skakalnici, potem ko se je na vrh zavihtel s 27. mesta po prvi seriji. Tekmo, ki je bila na meji regularnosti, sta krojila močno sneženje in spremenljiv veter.

Norvežani brez dvoma najmočnejša štafeta sveta

Ob tekaških progah v Seefeldu se je na moški štafeti zbralo rekordno število gledalcev, ki pa so ostali brez finalnega obračuna med Norveško in Rusijo. Johannes Hoesflot Klaebo je namreč že na začetku zadnjega kroga strl odpor Sergeja Ustjugova.

Videoposnetek športnika z iglo v roki: posledice tudi za avtorja

Potem ko je v javnosti zaokrožil videoposnetek racije in aretacije smučarskega tekača, ki so ga policisti na prizorišču svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju zasačili z iglo v roki, je policija napovedala ostre posledice tudi za avtorja.

Prevc v kvalifikacijah osmi, Zajc s težavami le 34.

Stefan Kraft, ki brani naslov iz Lahtija, je dobil kvalifikacije pred tekmo svetovnega prvenstva na srednji napravi v Seefeldu. Najboljši od slovenske četverice je bil Peter Prevc, ki je zasedel osmo mesto.

Švedinje po 59 letih spet na svetovnem prestolu

Smučarske tekačice Švedske so presenetljive zmagovalke štafetne preizkušnje na svetovnem prvenstu v Seefledu, kar je njihova prva zlata medalja v tej disciplini po letu 1960. Srebro so osvojile branilke naslova Norvežanke, bron pa Rusinje.

Riiber za prvi naslov svetovnega prvaka dobil troboj v ciljnem šprintu

Norveška ima na svetovnem prvenstvu v Seefeldu tudi zlato medaljo v nordijski kombinaciji. Priboril jo je Jarl Magnus Riiber, ki je bil v najboljšem položaju že po skokih, v tekih pa je bil najmočnejši v ciljnem šprintu.

Lundbyjeva zaokrožila zlato zbirko, dve Slovenki med deset

Maren Lundby je osvojila zlato kolajno na srednji skakalnici na svetovnem prvenstvu v Seefeldu, kjer je za pol točke ugnala Katharino Althaus. Najboljša Slovenka je bila Nika Križnar na sedmem mestu, Urša Bogataj pa je bila osma.

Poleg Zajca in Prevca na četrtkovih kvalifikacijah še Damjan in Jelar

Po zadnjem treningu na srednji skakalnici na svetovnem prvenstvu v Seefeldu je selektor Gorazd Bertoncelj določil ekipo za nastop v kvalifikacijah, ki bodo v četrtek ob 16.30. Slovenijo bodo zastopali Timi Zajc, Peter Prevc, Žiga Jelar in Jernej Damjan.

Po dopinški raciji aretirali devet oseb

Avstrijska policija je sporočila, da je v protidopinških racijah okrog svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Avstriji in Nemčiji aretiranih devet oseb.

Sundby pri 34 letih svetovni prvak na 15 km

V napetem zaključku 15-kilometrske tekaške preizkušnje v klasični tehniki na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju je smetano pobral Norvežan Martin Johnsrud Sundby.

Skakalci z mešanimi občutki na manjši skakalnici v Seefeldu

Potem ko so smučarski skakalci na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju končali nastope na veliki skakalnici v Innsbrucku, so se preselili v Seefeld.

Slovenke četrte, zlata medalja Nemkam

Slovenske smučarske skakalke so na svetovnem prvenstvu v Seefeldu na ekipni tekmi končale tik pod zmagovalnim odrom na četrtem mestu. Zmagale so Nemke pred Avstrijkami in Norvežankami.

Johaugova prvakinja na 10 km, Lampičeva dvajseta

Norvežanka Therese Johaug je na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Seefeldu postala svetovna prvakinja v teku na 10 kilometrov klasično. Anamarija Lampič je pristala na 20. mestu.

1 2 3