Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 30. jul. 2020

TV Koper/Capodistria • Čet, 30. jul.

Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia.

Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.

Lo sterleto è un pesce della famiglia degli storioni, ritenuto quasi scomparso dal Danubio. Oggi però, nell’ambito del progetto LifeStarlet vengono allevate per ripopolare nuovamente le acque del Danubio.

Kečige so ribe iz družine jesetrov, ki so v Donavi skoraj izumrle. V okviru projekta LifeStarlet so jih začeli na donavskem otoku na Dunaju gojiti in spuščati v Donavo, da bi jih ponovno naselili.

Trasmissione settimanale di scienza e di ricerca con approfondimenti sulla problematica ambientale e di societa', con le news dallo spazio e con la rubrica di lettura, il nostro aggiornamento settimanale sul mondo dell'editoria scientifica e non solo. Un altro tema importante, presente in ogni puntata, riguarda la vita degli europei. L'Universo e'...per sapere di piu' e vivere meglio.
Autrice e conduttrice del programma Vesna Hočevar.

Tedenska oddaja o znanosti, o okolju, o življenju evropejcev in o vsem kar modernega evropejca zanima in s čemer se ukvarja. Gre za oddajo, ki spremlja novosti na področju znanosti in tehnologije ter aplikacijo le-teh v vsakdan. V rednih rubrikah, v vsaki posamezni oddaji, govorimo o problematiki okolja in o novostih na področju medicine in tehnologije nasploh. V okviru dolgoletnega uspešnega sodelovanja z evropskimi raziskovalnimi inštitucijami predstavljajo dodano vsebinsko in oblikovno vrednost (poleg lastne produkcije) prispevki post-produkcije na temo. Poleg spremljanja mednarodnega dogajanja na področju znanosti in spremljanja dejavnosti raziskovalcev Italije in Slovenije, v oddaji L'Universo e'..." ("Vesolje je...") posvečamo posebno pozornost tudi literaturi. "L'Universo e'..." - oddaja za vse, ki želijo več vedeti in bolje živeti.
Avtorica in voditeljica oddaje Vesna Hočevar.

Spettacolo concerto con Alida Delcaro, Mirko Soldano. Testo e drammaturgia Rosanna Bubola.

Gledališka predstava.Scenariji Rosanna Bubola. Igrajo Alida Delcaro, Mirko Soldano.

Negli ultimi anni in Dalmazia si riscontrano numerose iniziative di turismo verde, che hanno lo scopo di incoraggiare i proprietari di strutture turistiche a includere nella propria offerta prodotti locali e energia rinnovabile. Inoltre gli abitanti locali hanno il ruolo di sensibilizzare i turisti circa il riciclaggio dei rifiuti per rendere un rapporto con l’ambiente quanto più responsabile.

V zadnjih letih je v Dalmaciji vedno več zelenega turizma, ki spodbuja lastnike turističnih objektov, da v ponudbo vključujejo lokalno pridelano hrano, preskrbo z obnovljivo energijo. Domačini pa goste informirajo o recikliranju in spodbujajo k odgovornemu odnosu do okolja.

Nel film biografico, trasmesso sui teleschermi per la prima volta nel 1986, spiccano la sceneggiatura professionale di Breda Kovič e la sensibile linea visuale che ci conduce attraverso i vari periodi storici e luoghi dove visse, studiò e creò l'archiettto Jože Plečnik. Il film, premiato e tradotto in più lingue, ebbe un'accoglienza entusiasta anche ai festival. Dapprima la vita e l'opera di Plečnik apparivano sporadicamente e frammentate nella produzione televisiva. Nel caso di questo documentario invece si parla di un primo tentativo di completare una presentazione che in un'ora racchiude la vastità e la ricchezza dell'opera dello spirito dell'architetto Jože Plečnik, la sua devozione e l'enorme conoscenza.
Regia: Pavel Grzinčič

Filmska pripoved, prvič predvajana na televizijskih ekranih leta 1986, v kateri, poleg strokovno izpeljanega scenarija Brede Kovič, izstopa tudi tenkočutna in bogata vizualna linija, ki nas popelje preko različnih obdobij in krajev, kjer je živel, se šolal in ustvarjal arhitekt Jože Plečnik. Film je bil kasneje lepo sprejet tudi na festivalih in strokovnih srečanjih, nagrajen in preveden v več tujih jezikov. Če se je Plečnikovo življenje in delo pred tem v televizijski produkciji pojavljalo le občasno in v kosih, lahko o tej filmski stvaritvi govorimo, kot o prvem celostnem delu, ki skuša v času ene ure prikazati širino in bogatstvo arhitektovega duha, predanosti in znanja.
Režija: Pavel Grzinčič

Kulturno-informativna oddaja o dogodkih in zanimivostih mest na območiju Istre in njenih sosednjih pokraijn Slovenije, Italije in Hrvaške. Urednica in voditeljica oddaje Monika Bertok, skupaj z novinarji kulturnega uredništva, pripravlja prispevke o različnih prireditvah, krajih zgodovinskega in arhitekturnega pomena z njihovimi arheološkimi odkritji ter prispevke o znanih osebnostih na področju umetnosti, politike, novinarstva in znanosti.

Dejstvo je, da meje med državama že nekaj let ni več in čeprav je v vsakdanjih pogovorih in navadah še vedno prisotna, se je na omenjenem območju marsikaj že spremenilo. Čedalje več je namreč stikov med slovenskim in italijanskim prebivalstvom, več je skupnih pobud, istočasno pa se je v marsikaterem pogledu spremenilo tudi samo stanje in vzdušje znotraj slovenske manjšine. Nov čas je namreč prinesel številne spremembe, ki označujejo prehod v nov čas, katerega se prebivalci tega območja verjetno premalo zavedajo.

Naslov oddaje se torej navezuje na miselno prehajanje v nov čas, ki se izraža tako v navadah kot v postopni spremembi mišljenja. Posledično postaja tudi prehajanje državne meje ustaljena in čedalje pogostejše navada, ki nedvomno spodbuja spoznavanje in zato tudi razumevanje soseda ter razmišljanje o in delovanje v skupnem prostoru.
V oddaji se torej opiramo tudi na prehode iz preteklih miselnih okvirov v nove.

Oddaja je na sporedu vsak torek, ob 18. uri na TV Koper in poteka večinoma v živo, v obliki studijskega pogovora. V njej z zanimivimi gosti iz obeh strani nekdanje meje predstavljamo uspešna sodelovanja na različnih področjih: kulturi, gospodarstvu, znanosti in družbeno političnemu življenju. Poleg reportaž, ki jih redno objavljamo v vsaki oddaji, štiri letno pripravljamo tudi oddaje, ki so v celoti posnete na terenu.

18:35
Vreme

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale

Poročila

Notiziario sportivo quotidiano.

Dnevna športna oddaja.

BellItalia si occupa di musei e di restauri, ma anche di paesaggio, di centri urbani, di tradizioni, personaggi e curiosità collegati alla storia e alla cultura del nostro Paese.

BellItalia je oddaja o muzejih, restavriranju, pokrajinah, urbanih centrih, tradicijah, osebah in zanimivostih italijanske zgodovine in kulture. Skozi potovanja po italijanskih regijah se v posameznih epizodah odkrivajo umetniške zaklade, znamenitosti, znane in manj znane. Oddaja je namenjena osebam, ki želijo poizvedeti o italijanski umetnosti, kulturi in pokrajinah.

La Slovenia in breve, condotto in studio da Vojka Berlot, è un mosaico di 25 minuti di scenari aperti sulle genti, gli eventi attuali, gli usi, i costumi e le tradizioni della Slovenia. Reportage, notizie e curiosità sul ricco patrimonio storico e culturale e sulla multiforme genuina creatività slovena, il fascino dei suoi paesaggi e il potenziale economico turistico del paese.

Slovenski Magazin - mozaična oddaja, ki predstavlja zgodbe iz Slovenije, deželo in ljudi. Poseben poudarek daje zgodovini, tradiciji, umetnosti, naravni in kulturni dediščini ter izvirni slovenski ustvarjalnosti.

Tedenska oddaja o umetnosti in kulturi.

Telegiornale.

Dnevnik.

Trasmissione di videoclip musicali.

Oddaja z glasbenimi videoposnetki.

Trasmissione di videomusicali.

Oddaja z videospoti.

V novo sezono oddaje Lynx vas vabimo z ogledom koncerta Mitteleuropa Orchestra. Pod taktirko Igorja Zobina boste doživeli izjemen glasbeni večer, v ritmu mojstrske izvedbe svetovno znanih hitov.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov