Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 22. avg. 2020

TV Koper/Capodistria • Sob, 22. avg.

Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia.

Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.

Retrospettiva dei servizi di Silvio Odogaso delle passate stagioni.

Retrospektiva prispevke Silvia Odogasa preteklih produkcij.

Različne osebnosti predstavijo sedanjo Istro, življenjje in delo v vsakdanjem multikulturnem območju na severnem Jadranu.

Trasmissione dedicata alla poesia. Lettura e commento di poesie dell'ospite in studio.

Oddaja o poeziji. Branje in interpretacija poezij gostujočega avtorja.

Ogni venerdì un cocktail di curiosità, idee, emozioni, spunti di riflessione in grado di scuotere le nostre coscienze e le nostre vite!

Vsak petek nekaj novega ... zanimivosti, ideje, emocije in dejstva, katera nas vodijo v razmislek. Vse to v oddaji Shaker, katera se dotakne naše vesti in našega življenja!

La pista ciclabile lungo la cortina di ferro fa parte di una rete di piste ciclabili europee che collegano tutta Europa. È la più lunga e quando verrà completata, misurerà oltre 10 mila chilometri - da Barents al Mar Nero. Un tratto passa anche sul territorio sloveno.
Nell'Ungheria meridionale, la strada non è stata ancora completata, ma oltre agli abitanti locali che la percorrono quotidianamente per lavoro, attrae già un bel numero di turisti, che altrimenti non visiterebbero questi luoghi.

Kolesarska pot Železna zavesa je del mreže evropskih kolesarskih poti, ki povezujejo celo Evropo. Je najdaljša med njimi in, ko bo dokončana, bo merila več kot 10 tisoč kilometrov - od Barentsovega do Črnega morja. Del poteka tudi v Sloveniji. Na južnem Madžarskem pot še ni v celoti dokončana a že pa privablja poleg domačinov, ki jo uporabljajo za vsakodnevne opravke, številne turiste, ki bi sicer teh krajev ne obiskali.

Dalla Piazza Manzioli di Isola I LUF cantano Guccini.
Koncert iz Manziolivega trga - Izola.

Gosta oddaje bosta Marco Pizzi, avtor knjige Nameless!, v kateri preučuje psihiloške posledice spremembe priimkov v času fašizma, in Paola Colombo, prestavnica festivala Vicino-Lontano.

Tokrat vam predstavljamo nekaj predlogov za aktivnosti z vašimi štirinožnimi prijatelji, od "hoopersa", "canin crossa", do pasjega frizbija in še več... Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

18:35
Vreme

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale

Poročila

Notiziario sportivo quotidiano.

Dnevna športna oddaja.

La rubrica religiosa settimanale condotta da mons.Roberto Rosa è prepararsi a vivere la domenica con l'ascolto della Parola di Dio. La locazione della trasmissione viene scelta in base all'anno liturgico in chiese e cattedrali dell'Istria e di Trieste dove si trovano opere artistiche che mettono in risalto il tempo liturgico, un'apertura ad accogliere un messaggio sempre nuovo del Vangelo.

V tedenski verski oddaji Mons. Roberto Rosa nagovarja vernike, da prisluhnejo Božji Besedi in nam predaja vedno sveže sporočilo Evangelija. Kraj snemanja oddaje je izbran glede na liturgijski čas (Advent, Božič, Velika Noč, itd.).

Magazine di automobilismo.

Oddaja o avtomobilizmu.

Ricerca e innovazione sono i perni dello sviluppo delle società avanzate. Dal porto vecchio di Trieste, sede dello EuroScience Open Forum 2020, il più grande incontro interdisciplinare su scienza e innovazione in Europa, il programma racconta e approfondisce gli scenari della ricerca scientifica e dell'innovazione in Italia e in Europa.

Raziskave in inovacije so temelj razvoja naprednih družb. Iz starega tržaškega pristanišča, kjer se odvija odprti forum EuroScience 2020, največje interdisciplinarno srečanje o znanosti in inovacijah v Evropi, oddaja pripoveduje in raziskuje scenarije znanstvenih raziskav in inovacij v Italiji in Evropi.

Ana Enamorado si è trasferita in Messico dall'Honduras per trovare il figlio diciasettenne, di cui ha perso le tracce, senza sapere se è ancora vivo. Negli ultimi anni sono spariti più di 100.000 immigrati nel Messico, giunti da diversi paesi latinoamericani. Nonostante in passato fosse stata vittima di violenze, è diventata difensore dei diritti dell'uomo, che cerca di mettere luce sul destino di migliaia di scomparsi.
Juan Acevedo appartiene al popolo Triqui dello stato di Oaxaca. Nel 1970 si trasferì nella capitale, dove si è creato una famiglia. Da sempre lotta contro la discriminazione razziale ottenendo che la comunità di nativi, composta da 40 famiglie ha acquistato il terreno dove si sono stabiliti. Juan e la moglie hanno un negozio e si occupano del figlio disabile.
Jaileth Ibarra stava per morire per un difetto al cuore, ma ha trovato un donatore in tempo. Dal trapianto del cuore è passato un anno e mezzo e conduce una vita normale, anche se ora è disoccupata. La convalescenza è stata utile per riallacciare il rapporto con la madre, che per molto tempo non voleva accettare l'idea di avere una figlia omosessuale.


Ana Enamorado je prišla v Mehiko iz Hondurasa, da bi poiskala svojega 17-letnega sina, brez da bi vedela ali je še živ. V zadnjih letih se je v Mehiki izgubila sled za več kot 100.000 priseljenci iz različnih srednjeameriških držav. Iz žrtve nasilja se je prelevila v zagovornico človekovih pravic, ki se trudi odkriti resnico o usodi tisočev pogrešanih.
Juan Acevedo je pripadnik ljudstva Triqui iz mehiške zvezne države Oaxaca. Leta 1970 se je preselil v glavno mesto, kjer si je ustvaril družino, obenem pa se že ves čas bori proti rasnemu razlikovanju. Dosegel je, da je staroselska skupnost, v kateri živi 40 družin, kupila zemljišče in si postavila domove. Z ženo se preživljata s trgovinico in skrbita za invalidnega sina.
Jaileth Ibarra je grozila smrt zaradi srčne okvare, a je pravočasno dobila srce darovalca. Z njim živi že leto in pol in se trudi zaživeti običajno življenje, čeprav je po presaditvi ostala brezposelna. Okrevanje ji je tudi pomagalo, da se je pobotala z mamo, ki se prej ni mogla sprijazniti z dejstvom, da je Jaileth sprevrženka.

Telegiornale.

Dnevnik.

Dokumentarna serija oddaj avtorice Sabrine Benussi.

Interviste con personaggi famosi.

Intervijuji z znanimi osebnostmi.

Il Teatro in TV. Monologo di e con P. Petruzzelli, regia di G. Meloni.

Gledališka predstava. Monolog P. Petruzzellija, režija G. Meloni.

Vsaka oddaja predstavlja bogat svet podmorskega življenja iz različnih krajev po Svetu.

Telegiornale.

Dnevnik.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale in lingua slovena della Sede regionale RAI per il FVG. Il telegiornale e' curato dalla redazione giornalistica slovena.

Dnevnik deželnega sedeža RAI FJK v slovenskem jeziku, ki ga pripravlja novinarsko uredništvo slovenskega programa RAI FJK.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov