Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 22. avg. 2020

TV Slovenija 1 • Sob, 22. avg.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

07:00
Otroški program: Op!

Kdo trka na vrata naše domišljije? Čudogozd! Slišite? Jure in Eva sta že tam, pripravljena na praznovanje. In kdo praznuje? Hm, zelo tihe poslušalke, aja, in res spretne so plavalke. Ribe, tako je. Eva in Jure bi rada vsaj eni osebno čestitala, a prej jo morata ujeti. Jima bo uspelo? Riba skače, riba skače, ven iz bistre vode …

Lojzek in Pika v morski plitvini nabirata školjke. Piki ena od njih po nesreči pade v vodo med skale. Zelo rada bi jo spet našla, a ne more do nje. Lojzek zato nariše hobotnico, ki lahko smukne skozi vsako špranjo.

Ko Živa in Žarko na tleh najdeta skrivnosten pisan predmet, morata ugotoviti, čemu služi. Je to klobuk? Papirnata ladjica? Zastava? S pomočjo prašičkov ugotovita, da je to pravzaprav zmaj, a ga ne znata spraviti v zrak.

Ava, Riko in Teo se na poletni plaži domislijo nove igrice: kdor prvi najde tri školjke različnih barv, zmaga. Toda štrene jim zmeša skriti rak samotar.

Kalimero se pripravlja na tekmovanje, ko Petrček polomi njegovega zmaja. Petrčku je hudo, zato mu v DoVinčijevi delavnici naredi novega, ki pa je tako močen, da ga komaj upravlja. Kalimero in prijatelji morajo Petrčka rešiti, preden ga bo zmaj odnesel.

Liza ves čas zamuja. Ko z Mimi spoznata urarja, se zavesta, da lahko tudi v kratkem času doživiš veliko lepega. Skupaj z urarjem se podata v ohišje pokvarjene ure, kjer pa jim ponagaja gospa Rja. Samo kanček olja je dovolj, da Rjo preženejo stran.

Ko Mavgli najde zrcalo, ki ga je izgubil človek, se razplamti ljubosumje. Šakala Tabakija prizor v zrcalu na smrt prestraši, saj misli, da obstaja več Mavglijev, tiger Šir kan pa se sploh ne vznemiri.

Tadam, tadam! Dobrodošli v Kriškraš kvizu brez voditelja in tekmovalca. Ojoj! Sta Lovro in bober Bor pripravila vsaj vprašanja? Pri vseh skuštranih marjeticah, tudi vprašanj še nimata. Prijatelja, hitro zavihajta rokave in se zgledujta po Evelin. Ona je čisto prava voditeljica v zabavnem Mavričnem kvizu.

Strah pred višino Pepe dobro pozna. Zakaj? Ker ga občuti tudi sam. Zato ga zelo skrbi izziv, ki ga čaka. Timotej se je namreč odločil, da ga pelje v najvišjo drevesno krošnjo!

Govoreči Tom po pomoti pomembno poslovno e-pošto pošlje Direktorju. Z Benom se odpravita v svetovni splet, da bi jo ujela, preden jo Direktor prebere.

Se gremo eno igro? A računalniško? Tako na telefonu? Ne, tako brez telefona! Tisti, ki prvi pogleda na telefon, mora … Seveda je pobudnica igre Pia. In ne zato, ker bi jo skrbelo za Firbcologe, ki preveč buljijo v telefone, seveda ne. Ta igra ji je všeč, ker sama nima telefona. In brez njega se blaaazno dolgočasi. Igre se lahko rešiš s terenom, zato Jaša in Naja odideta v planine izdelovat sir, Alisa in Jaka bosta raje odtekla eno progo orientacijskega teka, Gašper in Brina pa sta šla na obisk k Davidu, da spoznata šolanje na domu. Vsi drugi pa – telefone na mizo!

V enajsti oddaji se pomerijo Ana, Neža in Lara iz OŠ Elvire Vatovec Prade (rumeni) ter Marja, Lidija in Nik iz OŠ Toma Brejca Kamnik (vijolični). Prepoznati morajo prometne znake, umetnike in jezik pouka v Gornjem Seniku ter čim hitreje ugotoviti slovenske alpske smučarke, velika italijanska mesta in nekaj južnega. Hitri prsti in geometrija so kot nalašč za vijolične, izkopavanje oreščkov in dolžinske mere pa za rumene. In komu bo uspelo tokrat?


Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

Joseph je star devet let in živi na Irskem. Obožuje slime, rad se druži s prijatelji in ima kup domačih živali. Čeprav je vedno nasmejan, ga včasih razžalosti, da ne more sam hoditi. Pri gibanju je omejen zaradi bolezni, cerebralne paralize. Bliža se njegov deseti rojstni dan, zato si zastavi velik cilj, s katerim želi presenetiti družino in prijatelje. Prvič bo poskusil samostojno hoditi brez opornic in palic. Da bi mu to uspelo, ga čakajo ure in ure fizioterapije, s katero bo krepil mišice. To je zanj zelo naporno in boleče. Bo Joseph na zabavi naredil prve korake?

V tokratni Osvežilni fronti se bodo ustvarjalci predali lenobi in lenarjenju. Razmišljali bodo o tem, kaj sploh je lenoba in zakaj se nam včasih, kljub zavedanju, da moramo opraviti neko nalogo, to prav nič ne ljubi. Pa tudi o tem, da je lenoba lahko včasih celo koristna in se po njej spet ustvarjalno in z vso vnemo lažje lotimo novih obveznosti.

Tomi Trilar je velik poznavalec ptic in ljubezen do njih ohranja tudi pri svojem delu. Kot obročkovalec se je z njimi srečal že kot srednješolec. Pred tridesetimi leti je bil tudi eden od ustanovnih članov Društva za opazovanje ptic Slovenije.
Ko še danes obročka ptice na Ljubljanskem Barju, jih natančno pregleda in odstrani tudi morebitne zunanje zajedavce, kot so na primer klopi. Ti ga zanimajo tudi raziskovalno, zato jih išče in dodaja v muzejsko zbirko.
Zaradi večjega števila jelenjadi in srnjadi je danes klopov več kot nekoč in tudi okuženih je vse več. Slovenija sodi med države, kjer je verjetnost okužb, ki jih prenašajo klopi, izjemno visoka.
Posebno raziskovalno področje Tomija Trilarja pa so živalski zvoki, ki jih snema tako po Sloveniji, kjer je posnel več kot 150 vrst ptic in drugih živali, kot po svetu – kjer pa predvsem posluša in odkriva nove vrste škržadov.

TEDNIKOV IZBOR: Medžugorje. Zakaj vse manj vernikov? Breme samomora. Srečanje s smrtjo. Veselje do življenja.

V zadnji oddaji te sezone s pogovorom s poslancem v državnem zboru Predragom Bakovićem nekaj minut namenjamo pobudam in predlogom za reševanje romskih vprašanj in izzivov. Podobne informacije prinašamo še iz občine Kočevje. Pogovarjali smo se s študentko zdravstvene nege Mario Horvat, ki že od časa epidemije prvega vala koronavirusa dela v domu starejših občanov v Rogašovcih. Preverjamo še, kakšno je zdravje Romov v Mariboru, zasedba Romano Glauso pa predstavlja novo skladbo in videospot Prekmurska gibanica.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Tokrat vam predstavljamo nekaj predlogov za aktivnosti z vašimi štirinožnimi prijatelji, od "hoopersa", "canin crossa", do pasjega frizbija in še več... Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Je nedvomno ena najuspešnejših slovenskih pevk vseh časov, prodala je dva milijona plašč, odpela je več kot štiri tisoč koncertov, je zmagovalka mnogih glasbenih festivalov. Ikona gejevske scene, ki se je mimogrede lahko podala na gledališki oder ali v opero, hkrati vseslovenska diva, ki sta ji hvalnice napisala tudi Max Modic in Blaž Ogorevc. In prva slovenska pevka, ki je leta 2011 z Dunajskimi dečki in tenorji osvojila Stožice.

2.del: Premik v zvestobi
Med veliko gospodarsko krizo šport in komedija ponujata nekaj utehe pred stradanjem in obupanostjo. Življenje je težko vse do izbruha druge svetovne vojne. Takrat Avstralija znova pošlje svoje vojake, da se bojujejo skupaj z britanskimi, a ko Japonska napade Pearl Harbor, se mlada država za pomoč obrne na ZDA in umakne svoje čete z Bližnjega vzhoda. Vojno opustošenje doseže tudi Darwin na severu Avstralije.

Boštjan se je iz toplic vrnil z dobro novico. Spoznal je izredno žensko, ki pride zvečer k njemu na obisk. Povabil jo je na večerjo, težava pa je v tem, da Boštjan ni kaj prida kuhar. Pri Fraklju se Jaka zopet smuka okoli natakarice, kar ne mine neopaženo, pri Poldetu in Pavletu pa je spet vse po starem, saj neutrudnim
prepirljivcem nikoli ne zmanjka vzrokov za prerekanje. Boštjanovo zadrego z večerjo za dobro mačko na koncu razreši Cene, ki bo kuhal namesto njega, a ko je zvečer že vse nared, skrbno pripravljen načrt spremeni telefonski klic. Toda riba je izvrstna in vino vrhunsko, tako, da večera ne more pokvariti nič.

V najstarejši vrtnarski oddaji pri nas vam vsako soboto svetujejo, kako gojiti vrtnine na ekološki način, z ekološkimi in bio-dinamičnimi pripravki, kako pravilno saditi sadno drevje in ga na začetku pomladi tudi ustrezno porezati. V njej predstavljamo smernice v cvetličarstvu in gojenju rezanega cvetja in lončnih rastlin, pogosto pa kot začimbo oddaje pripravimo tudi kakšno pozabljeno jed. Vabljeni k ogledu.
navrtu@rtvslo.si

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Ženskam ob dnevu žena podarjamo šopek modrih, ljubečih in pogumnih misli dveh žensk, ki sta si z vztrajnostjo in iskrenostjo utrli pot do polnega, svobodnega življenja. Predstavljamo Tatjano Vrtovec, antropologinjo, članico Skupnosti za zavest Krišne in Ireno Mihelj, prevajalko iz norveščine, prostovoljko, športnico.

V tokratni oddaji bomo obiskali visokogorsko planoto Kriški podi in vasico Svečina z znamenito cesto v obliki srca med vinogradi ter predstavili dediščino deblakov na Slovenskem, kiparko Sabo Skaberne in biologa Tomija Trilarja, ki posebej zavzeto ustvarja slovenski arhiv živalskih zvokov.

Če pozabimo na preteklost, ji s tem dovolimo, da se ponovi.
Razmišlja Ana Kolman.

V majhni pekarni v eni od stranskih ulic italijanske prestolnice si bo Catherine ogledala, kako spečejo belo pico in jo za zajtrk napolnijo z mortadelo. Najboljšo rimsko kavo si bo privoščila v sloviti kavarni Sant'Eustachio, v bližnji prodajalni sladoleda pa jo bodo naučili pripraviti popolnoma naraven bananov sladoled. Na obisku pri sorodnici bodo za družinsko kosilo skuhali nenavadno kombinacijo testenin s pestom, krompirjem in stročjim fižolom. Za konec bomo videli še pripravo sladice semifreddo s češnjami in limonovim likerjem.

Na šoli bo spet zimski karneval. Ob tej priložnosti učenci ustvarjajo kipe iz snega. Erika in Aleks sta izdelala jetija. Ko ga gresta po pouku gledat, pa sta neprijetno presenečena. Jeti leži na tleh, do njega pa vodijo sledi ogromnih stopal ...

Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V sobotnem dodatku Dnevnika bomo raziskovali in sledili zgodbam, ki se dotaknejo vsakega izmed nas. Na terenu in v studio bomo iskali odgovore in odgovornost za nastale težave. Naši novinarji specialisti se bodo tem lotevali poglobljeno in analitično. Sobotni Dnevnikov izbor torej o perečih in na drugi tir potisnjenih problemih in izzivih slovenske družbe.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Akcijska drama po resnični zgodbi elitne gasilske enote iz Prescotta v Arizoni, ki se je junija 2013 borila s požarom v Yarnellu, v katerem je izgubilo življenje 19 gasilcev.

Enota je bila tedaj ena najpomembnejših elitnih gasilskih enot v državi. Ko bežimo pred nevarnostjo, se pogumni gasilci podajo naravnost vanjo; rešujejo naša življenja, domove in vse, kar nam je ljubo. Delujejo kot bratska skupnost, z najpomembnejšo nalogo – gašenjem požarov.

Originalni naslov: ONLY THE BRAVE
Leto produkcije: 2017
Država: ZDA
Žanr: akcijska drama
Režija: Joseph Kosinski
Scenarij: Ken Nolan in Eric Warren Singer po članku Seana Flynna
Igrajo: Josh Brolin, Miles Teller, Jeff Bridges, Jennifer Connelly, Andie MacDowell

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:20
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Odmatthewa je rodila in umrla. June je izkušnja pretresla in ji dala zamisel, da iz Gileada poskuša rešiti čim več otrok. Serena se spomni na Američana, ki ji je v Kanadi ponudil, naj izda Gilead, pa ji bodo pomagali dobiti otroka in jo poslali uživat na tropski otok. Teti Lydii se zdi sumljivo, da nobena Lawrenceova dekla ne zanosi. Waterford se odloči, da bo zadevo preveril. Za duševno bolezen gospe Lawrence ne dobijo več zdravil za črnem trgu. June v kleti odkrije kartoteke ukradenih otrok. Marte vpraša, ali bi ji katera pomagala spraviti otroke ven.

Težko pričakovana vrnitev škotske režiserke Lynne Ramsay postreže s še eno mojstrsko vlogo Joaquina Phoenixa. Dvakratni nagrajenec Cannesa 2017: za najboljšo moško vlogo in scenarij.

Joe je nekdanji vojak in sodelavec organov pregona, ki z ostarelo mamo živi v hiši, kjer je preživljal travmatično otroštvo. Od upokojitve se večinoma preživlja z raznimi varnostnimi opravili, saj naročniki na črnem trgu cenijo njegovo brezkompromisno brutalnost in učinkovitost. Nekega dne ga najamejo, da poišče izginulo najstnico Nino, hčerko ambicioznega politika, ki se hitro vzpenja po družbeni lestvici. Zdi se, da so jo ugrabili trgovci z ljudmi, zato Joeju pri njenem iskanju pustijo povsem proste roke. Dogodki pa se začnejo kmalu obračati v povsem napačno smer ...

Originalni naslov: YOU WERE NEVER REALLY HER
Leto produkcije: 2017
Država: koprodukcija
Žanr: kriminalna drama
Režija: Lynne Ramsay
Scenarij: Lynne Ramsay, Jonathan Ames
Igrajo: Joaquin Phoenix, Ekaterina Samsonov, Alessandro Nivola, Alex Manette, John Doman, Judith Roberts

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V sobotnem dodatku Dnevnika bomo raziskovali in sledili zgodbam, ki se dotaknejo vsakega izmed nas. Na terenu in v studio bomo iskali odgovore in odgovornost za nastale težave. Naši novinarji specialisti se bodo tem lotevali poglobljeno in analitično. Sobotni Dnevnikov izbor torej o perečih in na drugi tir potisnjenih problemih in izzivih slovenske družbe.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov