Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 11. jul. 2022

TV Maribor • Pon, 11. jul.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Vabljeni k ogledu

Oddaja Utrip Ormoža predstavlja dogodke iz Spodnjega Podravja, kjer se vedno dogaja kaj zanimivega. Kjer ne zamujajo z razvojem, a ostajajo zvesti tradiciji svojega pogleda na življenje in svoji prleščini ter običajem, trdno povezanim z vinorodnim okolišem. Oddaja že več kot četrt stoletja beleži utrinke gospodarskih, političnih, kulturnih, športnih in drugih dogodkov v občinah Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž.
Utrip Ormoža – informativno-magazinska oddaja KTV Ormož - v nedeljo ob 14.30 na sporedu Televizije Maribor.

Pregled tedna ptujske televizije PeTV je tedenska splošnoinformativna oddaja o dogodkih iz ptujske občine in okolice, ki zagotavlja uresničevanje pravice do javnega obveščanja in obveščenosti.
Oddaja je premierno predvajana enkrat tedensko in gledalcem ponudi pregledne informacije s področja politike, kulture, gospodarske in okoljske infrastrukture, umetnosti, zabave ter športa preteklega tedna.
Namen oddaje je gledalcem predstaviti dogajanje, naložbe, novosti in razvoj Ptuja kot najstarejšega mesta v Sloveniji.

29-letni Ebuka Prince Okeke je pred petimi leti zbežal iz Nigerije. Ker je gej, bi ga v Nigeriji zaprli za 14 let. Izdal ga je sosed, zato je Prince pobegnil, sicer bi ga ubili. Tri leta se je skrival po evropskih državah in se na koncu ustalil v Hrvaški. Prosil je za azil, a so ga zavrnili. S pomočjo mlade odvetnice, ki daje brezplačne pravne nasvete, se je pritožil. Možnosti niso obetavne, saj so v zadnjih 12 letih odobrili manj kot 200 prošenj za azil od 5000. Hrvaška ni bila nikoli ciljna država za iskalce azila. Več kot 80 % azilantov zapusti Hrvaško, ko rešijo njihovo prošnjo. Prince je postal depresiven, saj ves dan samo spi in je. Motivira ga le nogometni trener, saj so Princeove sanje že od nekdaj, da bi igral nogomet.

Oddaja Mladibor združuje tematiki dobrodelnosti in in potovanj. Študentje študijskega programa Medijsje komunikacije so se pogovarjali s predstavniki ŠOUM-a, s postovoljci iz youngCaritas in erasmus+ študentom Gašperjem Kobaletom. V studiu sta se jim pridružila Florjan Ungar, koordinator youngCaritas ter Veronika Žajdela, popoptnica in voditeljica na RTV Slovenija. Oddaja je bila pripravljena v sklopu predmeta na dodiplomskem programu Medijskih komunikacij na FERI pod mentorstvom izr. prof. dr. Suzane Žilič Fišer in asist. Janja Pavliča.

Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo izbor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v letošnji sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00!
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do vrtičkarskih in prehranskih nasvetov.

Slovensko televizijsko stalnico „Dober dan, Koroška“ lahko vidite vsak ponedeljek na TV Slovenija in TV Maribor. Vabljeni k ogledu.

Poglejte si posnetek drugega dela tradicionalne, že 46. prireditve Ciciban poje in pleše, na kateri se s pevskimi in plesnimi točkami predstavljajo predšolski otroci iz vrtcev severovzhodne Slovenije. Na oder je pogumno stopilo veliko otrok. Vabljeni k ogledu!

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Številni pašniki v okolici Palčje vasi pri Pivki so postali prostor razvoja novih tehnologij mladega študenta zoologije Timoteja Kovača. Biološka raznolikost prostora obeta prirejo visoko kakovostnega mesa. Timotej je prepričan, da je živinoreja del zaključenega naravnega kroga.

Sirota deklica hodi skozi gozd, kjer jo neke noči nagovori gozdni duh. Vodi jo na goro, na kateri prebiva krokar. Ta je nanjo čakal dolga leta, da bi se skupaj odpravila po svetu in ljudem pripovedovala o ljubezni in sočutju ter spoštovanju do planeta.

Pripoveduje: Matija Vastl

Življenje je pesem. Prisluhnimo kamnu, prisluhnimo reki, prisluhnimo ptici, ki razprostira čudovita krila. Borček in Matija bosta prisluhnila pesmi drevesa iz prav posebne knjige, iz čebelice. Drevo bosta opazovala v vseh letnih časih in ga poskušala začutiti. Za piko na i nam bo Matija čudovito pesem drevesa izvabil iz trobente.

Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja? Začelo se je zelo preprosto.
Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi ... ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah.
Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Sarajevska policija je kaznovala vrhunskega slovenskega igralca Marka Mandića, ker predstava Skupaj, ki jo je ustvaril skupaj s plesalko Lejo Jurišić, vključuje elemente golote. Performans sta na povabilo mednarodnega umetniškega festivala Zvrk izvedla pred Narodnim gledališčem v Sarajevu. Objavili bomo tudi prispevek o pisateljici Ani Marwan, ki je na 46. dnevih literature v nemškem jeziku v Celovcu prejela nagrado Ingeborg Bachmann. V Tehniškem muzeju Bistra smo si ogledali razstavo o arhitektu Ivanu Jagru, v Kranju pa obiskali mednarodni festival sodobnega kolaža. KAOS.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V oddaji Dober večer bo z nami pravnik, predsednik družbeno-političnega zbora slovenske skupščine po prvih svobodnih in demokratičnih volitvah, rektor UM, veleposlanik pri Svetem sedežu in danes ustanovitelj in rektor Alma Mater Europea in častni občan Maribor. Prof. dr. Ludvik Toplak. O njegovi dinamični življenjski in ustvarjalni poti bo tekla beseda. Bodite z nami v ponedeljek, 11. julija ob 20. uri.

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
Če bi se lastniki hiše, ki jo bomo predstavili, odločili za prodajo, bi lahko uporabili take besede: »Na robu Vrhnike stoji ekskluzivna hiša, ki skozi velike zasteklitve lovi čudovite razglede na južne obronke Alp. Hiše ne odlikuje le odlična lega, temveč tudi številne domišljene rešitve v notranji opremi.« Ampak, prav kmalu se ne bodo nikamor selili, glede na to, kako brezhibno so si vse uredili.
Pomlad prinese prelepe barvne spremembe v naravi, ki glasno oznanjajo novo življenje, zato ne čudi, če si kakšne nove barve zaželimo tudi znotraj naših bivališč. Novi odtenki sten ali predmetov okoli nas vedno prinesejo občutek spremembe in osvežitve, ampak ni nujno, da je konec, ko smo enkrat konec.
Od vseh barv in nians pa nadaljujemo s številnimi odtenki le ene barve in sicer sive. V majhnem, a markantnem stanovanju, zasnovanem za samskega moškega, jih je občudovala in morda tudi preštela kolegica Anja Prusnik.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Tednik je oddaja, ki vam prinaša zgodbe tedna. Voditeljica in urednica Tednika je Jelena Aščić.

Slovensko televizijsko stalnico „Dober dan, Koroška“ lahko vidite vsak ponedeljek na TV Slovenija in TV Maribor. Vabljeni k ogledu.

Rojen je bil leta 1935 v Vrbljanjah pod Krimom v premožnejši kmečki družini, ki jo je zelo prizadela revolucija. Živo obudi spomin na potek vojne v njihovih krajih, pojav partizanov, divjanje okupatorja, poboj Romov ... Po vojni je živel kot slovenski politični begunec v Avstriji, in o tem obdobju pravi, da so bila to njegova najlepša leta. Kmalu po prihodu v Argentino pa so ustanovili veliko družinsko podjetje, ki se je razširilo iz Argentine v sosednje države. Gospod Tone je izvrsten rezbar, njegove umetnine krasijo številne cerkve, poleg tega pa je avtor kulis za skorajda vse gledališke predstave in proslave v Slovencev v Buenos Airesu.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov